Annonce
Danmark

Selvtægt på dagsordenen

Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg. Foto: Les Kaner/Politikens Forlag

Øbro & Tornbjerg kan deres krimikram, viser den seneste roman "De ustraffede".

Annonce

Ifølge almindelig visdom er man som ustraffet også uskyldig. At det ikke altid forholder sig sådan i praksis, er en anden sag, for eksempel i voldtægtssager, hvor krænkerens og ofrets ord og oplevelse af situationen står over for hinanden, og der derfor ikke fældes dom. "De ustraffede" tager udgangspunkt i ovenstående problemstilling, og resultatet er en krimi, der ikke alene er spændende og med mange fine overraskelser. Romanen kan også læses som et indlæg i debatten om kvinders rettigheder og krav til bevisførelse i voldtægtssager.

Når det er sagt, er "De ustraffede" heldigvis først og fremmest en god krimi, hvor det er fundet af en hængt mand, der sætter handlingen i gang. Umiddelbart tyder det på, der er tale om selvmord, men en omhyggelig retsmediciner gør nogle specielle iagttagelser. Ofrets tunge er således opsvulmet efter nogle stik. Katrine Wraa og den gruppe på politigården, hun er en del af, får ikke krattet meget i sagen, før det går op for dem, at de står over en omfattende række seriemord, hvor de døde alle har været anklaget for voldtægter, men hvor anklagen mod dem er frafaldet.

Øbro & Tornbjerg: ?De ustraffede?. Foto: Politikens Forlag
Annonce

Ondartet stalking

Der står med andre ord selvtægt på dagsordenen, men udført af hvem?Med Wraa som efterforsker illustrerer forfatterparret Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg, hvordan hendes mere videnskabelige tilgang til efterforskningsarbejdet adskiller sig fra det mere traditionelle, hvilket også er et interessant aspekt ved romanen.

Men Katrine Wraa har med mere end en kompliceret sag at gøre, hun er efter en kort dating udsat for en ondartet stalking. I den hektiske finale får forfatterparret de mange tråde til at falde i hak, og som læser er det blot at konstatere: Øbro & Tornbjerg kan deres krimikram.

Fem stjerner

Øbro & Tornbjerg: "De ustraffede"

416 sider. 250 kroner. (Politikens Forlag)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce