Annonce
Læserbrev

Selvstyre. Minimumsnormeringer er mit værste mareridt

Annonce

Læserbrev: Mit værste mareridt som kommunalpolitiker er statens til stadighed voksende indblanding i det kommunale selvstyre – i disse dage manifesteret som minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne.

Vi kan alle sammen blive enige om, at minimumsnormeringer da ville være dejligt. Hvem vil ikke det bedste for børnene? Men hvem ved hvad det rette antal pædagoger er? Det rette antal pædagoger kan variere fra barn til barn, institution til institution og fra kommune til kommune.

Problemet med minimumsnormeringer er, at det umiddelbart sympatiske tiltag propper én rigtig løsning ned over alle landets børn, forældre og kommuner. Hele grundidéen med kommunerne er, at beslutninger bedst træffes så tæt på borgerne som muligt. Hvis folketingspolitikerne er enige, så burde de også have format til at holde sig fra at blande sig i de enkelte kommuners beslutninger. Enten har vi et kommunalt selvstyre – eller også har vi ikke.

Styrken ved det danske kommunale selvstyre er indsigten i at borgere og kommuner er forskellige med forskellige behov. Derfor kan man ikke fra central hånd afmontere det kommunale selvstyre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce