Annonce
forside

Selvhjælp: Hjælp til pårørende

Frivilligcentret på Langeland efterlyser pårørende til alvorligt syge, der har lyst til at være med i en selvhjælpsgruppe.

Det er rystende for en familie, når et familiemedlem bliver alvorligt sygt. Det slider voldsomt ikke bare på den syge, men også på resten af familien.

Det er netop de pårørende, der skal tage vare på den syge - men også på sig selv.

Nina Andersen er koordinator på Frivilligcenteret og opfordrer interesserede til at henvende sig til hende, hvis de kunne se sig selv som medlemmer af en selvhjælpsgruppe for pårørende til alvorligt syge.

- Overordnet vil vi gerne hjælpe pårørende til alvorligt syge til at møde ligesindede. De finder sig jo netop i en helt unik situation og har om nogen forståelse for de problemstillinger, det medfører, at være pårørende til alvorligt syge, siger Nina Andersen.

- Der er ingen eksperter i en selvhjælpsgruppe, deltagerne er selv eksperter. Det har en effekt at få lov at tale om og dele de følelser, frustrationer og tanker, der følger med at være pårørende til alvorligt syge. Og andre kan give gode råd og måske hjælpe med løsninger, siger hun.

Nina Andersen forestiller sig en gruppe på fem til otte pårørende.

- Men vi er ikke rigide. Hvis tre-fire mennesker kan finde sammen og få det til at fungere i en periode, er det ikke så vildt afgørende. Men det betyder noget for gruppedynamikken, at man ikke er for få, siger hun.

Gruppen ledes af en gruppeleder eller igangsætter som frivilligcentret har uddannet og som afstikker rammerne for selvhjælpsgruppen. Interesserede kan kontakte Frivilligcenter Langeland: kontakt@frivilligcenterlangeland.dk eller Nina Andersen på telefon.: 20 80 45 33

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce