Annonce
Fyn

Selvbetalt karantæne for sundhedspersonale er okay: Man skal også tænke på sine kolleger

Kirsten Nikolajsen er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne på OUH. Hun er glad for den klare melding fra regionen omkring ansattes sommerferie i lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Fællestillidsrepræsentant på OUH beder de ansatte om at huske på deres kolleger, hvis de holder sommerferie i lande, som Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til.
Annonce

Det har ikke givet anledning til krisemøder blandt fællestillidsrepræsentanterne på OUH, at Region Syddanmark har sendt et brev til alle sine medarbejdere, hvori det slås fast, at man skal følge Udenrigsministeriets rejsevejledning, ellers får det konsekvenser.

For hvis man ikke gør, vil det koste 14 dages karantæne uden løn, hvis ikke man kan indeholde karantænen i sin ferie, og i yderste konsekvens en fyring.

Det siger Kirsten Nikolajsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne på OUH.

- Ud fra et medarbejderperspektiv kan det lyde hårdt, at det er selvbetalt karantæne, og at det i visse tilfælde kan blive betragtet som misligholdelse af ens konktrakt. Men det giver god mening, og jeg ser ikke det store problem i det, siger Kirsten Nikolajsen og uddyber således:

- Det er ikke kun i forhold til dem, der rejser, men også i forhold til dem, der er tilbage. I forvejen er sygehuset lavt bemandet i sommerferien, for at flest muligt kan få ferie, som de gerne vil have.

- Det vil sige, at hvis nogen egenhændigt vælger at rejse ud og derefter skal gå i karantæne i 14 dage, hvor de egentlig skulle have været på arbejde, så svigter de deres kolleger. På den måde var vi faktisk glade for, at der kom en udmelding om, at det er vigtigt at overholde de regler, der er, siger Kirsten Nikolajsen.

Offentlige arbejdsgivere er i deres gode ret til at bede medarbejdere om at gå i 14 dages karantæne uden løn, hvis de ikke følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

- De offentlige arbejdsgivere skal i udgangspunktet følge de anbefalinger. Der er ikke så meget at rafle om.

- Så det er helt i orden som arbejdsgiver at sige, at det er uden løn eller ved brug af afspadsering eller ferie. Eller alternativt at arbejde hjemme, men det er op til arbejdsgiveren, om man vil give den mulighed, har Christian Højer Schjøler, lektor i arbejdsret på SDU, tidligere forklaret i Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce