Annonce
Erhverv

Selskaber fra Luxembourg fylder på dansk ejendomsmarked

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Gunstige skatteforhold i Luxembourg får selskaber til at søge ind på dansk ejendomsmarked, siger rådgiver.

Ejendomsselskaber med ejerskabet placeret uden for landets grænser, sender oftest overskuddet til Luxembourg.

Det viser tal, som analyseselskabet Bisnode har trukket fra CVR-registret.

Udenlandske selskaber udgør stadig en lille del af de selskaber, der beskæftiger sig med udlejning af boliger og erhvervsejendomme samt handel og administration af ejendomme i Danmark.

Men i den eksklusive flok finder man flere selskaber fra Luxembourg end noget andet land. Også flere end svenske, norske, tyske og engelske selskaber.

Ifølge Christian Anders Elkjær, der er seniorrådgiver hos analysefirmaet Bisnode, er det nærliggende at tro, at Luxembourgs skatteforhold er en af hovedårsagerne til, at selskaber herfra fylder så meget på det danske ejendomsmarked.

- Det er kendt i det danske erhvervsliv, at hvis man kan lægge et selskab i Luxembourg, som så ejer det selskab, der drives i Danmark, så kan man føre penge ud af det danske selskab og over i det luxembourgske selskab.

- Så kan der være noget skattefinte i det, siger han.

Selv om skattereglerne i Luxembourg i udgangspunkt er de samme, så kan større selskaber få særlige aftaler i Luxembourg, siger Christian Anders Elkjær.

De i alt 898 udenlandske selskaber på ejendomsmarkedet står registreret for et samlet overskud efter skat på 6,7 milliarder kroner årligt.

Regnskaberne viser, at udenlandske selskaber og særligt de luxembourgske er mere overskudsgivende end de danske.

Hvor et dansk selskab på ejendomsmarkedet i gennemsnit har et overskud på 2,4 millioner kroner, har selskaberne fra Luxembourg et gennemsnitligt overskud på 10,2 millioner kroner.

Kigger man på de selskaber, der står for administration af fast ejendom, er to procent af selskaberne på markedet fra Luxembourg. Men de står ikke desto mindre for næsten hver femte krone tjent på markedet.

- Man må bare sige, at de selskaber, som er ejet ud af Luxembourg, har en seriøs størrelse, siger Christian Anders Elkjær.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce