Annonce
Kerteminde

Selleberg er sat til salg

Søren Hvenegaard Lassen (tv) er indehaver af Selleberg, som nu er sat til salg. Arkivfoto

Du kan nu købe Selleberg i Marslev for 12,3 millioner kroner

Marslev: For 12,3 millioner kroner er det nu muligt at erhverve sig Selleberg i Marslev. Den historiske gård er nemlig netop blevet sat til salg.

Selleberg er en land- og skovbrugsejendom på omkring 73 hektar med en tilhørende hovedbygning. Produktionen af kirsebær var startskuddet til Selleberg Specialiteter, som siden er vokset ud af rammerne. Virksomheden er siden blevet solgt fra ejendommen, men er dog fortsat lejer i ejedommens driftsbygninger og har en gårdbutik i ejendommen.

Sellebergs historie går langt tilbage. I den tidlige middelalder tilhørte den kronen og nævnes første i 1231 som krongods, hvor området med de oprindelige bygninger hørte under Kong Valdemar Sejrs jordebog. Senere overgik herregården fra kronen til adlen, og Selleberg har siden haft mange ejere. I dag er den ejet af Søren Hvenegaard Lassen.

Hovedbygningen er opført i begyndelsen af 1700-tallet, og driftsbygningerne er fra 1899. Driftsbygningerne bruges nu blandt andet som pakke- og kølerum, lager for træflis, fyrrum og til maskiner. Herregårdens karakteriske tårn er af nyere dato - nemlig fra 1960'erne, og tårnet gennemgik senest en omfattende restaurering i 2008.

Herregården er nu som nævnt hjemsted for den håndværksprægede produktion af Selleberg Specialiteter. Gårdens kirsebærplantage dækker i dag omkring otte hektar. Alle gårdens bær bliver primært solgt friske i sæsonen, og der suppleres med kirsebær fra andre avlere til alle kirsebærprodukterne.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce