Annonce
Kerteminde

Selleberg er sat til salg

Søren Hvenegaard Lassen (tv) er indehaver af Selleberg, som nu er sat til salg. Arkivfoto

Du kan nu købe Selleberg i Marslev for 12,3 millioner kroner

Annonce

Marslev: For 12,3 millioner kroner er det nu muligt at erhverve sig Selleberg i Marslev. Den historiske gård er nemlig netop blevet sat til salg.

Selleberg er en land- og skovbrugsejendom på omkring 73 hektar med en tilhørende hovedbygning. Produktionen af kirsebær var startskuddet til Selleberg Specialiteter, som siden er vokset ud af rammerne. Virksomheden er siden blevet solgt fra ejendommen, men er dog fortsat lejer i ejedommens driftsbygninger og har en gårdbutik i ejendommen.

Sellebergs historie går langt tilbage. I den tidlige middelalder tilhørte den kronen og nævnes første i 1231 som krongods, hvor området med de oprindelige bygninger hørte under Kong Valdemar Sejrs jordebog. Senere overgik herregården fra kronen til adlen, og Selleberg har siden haft mange ejere. I dag er den ejet af Søren Hvenegaard Lassen.

Hovedbygningen er opført i begyndelsen af 1700-tallet, og driftsbygningerne er fra 1899. Driftsbygningerne bruges nu blandt andet som pakke- og kølerum, lager for træflis, fyrrum og til maskiner. Herregårdens karakteriske tårn er af nyere dato - nemlig fra 1960'erne, og tårnet gennemgik senest en omfattende restaurering i 2008.

Herregården er nu som nævnt hjemsted for den håndværksprægede produktion af Selleberg Specialiteter. Gårdens kirsebærplantage dækker i dag omkring otte hektar. Alle gårdens bær bliver primært solgt friske i sæsonen, og der suppleres med kirsebær fra andre avlere til alle kirsebærprodukterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce