Annonce
Odense

Seksuelt misbrugte: Odense betaler for flere pladser

Bestyrelsesformand i Center for Seksuelt Misbrygte Syd, Conny Stolberg-Rohr: - Vi kan godt komme med mange gode råd i behandlingen, men hvis de unge ikke har overskud til at tage det ind i deres dagligdag, hjælper det ikke noget. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Odense Kommune betaler 800.000 kroner om året for konstant at have 15 behandlingspladser på Center for Seksuelt Misbrugte. Det får ventetiden ned på 10-12 måneder for udvalgte borgere.

Annonce

I Odense venter nogle personer, der har oplevet seksuelle overgreb i deres barndom, "kun" 10-12 måneder på, at der sker noget relevant - at de kommer i behandling. Ventetiden ligger ellers på mellem to og tre år.

Den kortere ventetid skyldes, at Odense Kommune har lavet en aftale med Center for Seksuelt Misbrugte (CSM) - Behandlingssektionen. Ved at betale 800.000 kroner om året har kommunen sikret sig, at man løbende altid har 15 personer i behandling.

De, der på denne måde er visiteret via Socialforvaltningen, venter altså under halvt så lang tid som øvrige Odense-borgere og folk fra resten af Fyn - her følger man den normale venteliste.

Annonce

Gør solide fremskridt

En behandling tager i gennemsnit omkring halvandet år og består typisk af mellem 40 og 60 samtaler.

Det er altså en proces, der tager tid, og derfor er det nødvendigt med penge til at ansætte flere behandlere, hvis man skal gøre noget ved ventelisten. Men det er en god investering for kommunerne, forklarer bestyrelsesformand Conny Stolberg-Rohr:

- De unge, der kommer ind, er generelt meget dårlige og har en lang vej tilbage til, at de kan begynde at arbejde eller komme i gang med en uddannelse. Men de har god gavn af behandlingen og gør solide fremskridt. Det hjælper for alvor, hvis indsatsen koordineres med andre myndigheder - ellers risikerer meget at ryge på gulvet. For vi kan godt komme med mange gode råd i behandlingen, men hvis de unge ikke har overskud til at tage det ind i deres dagligdag, hjælper det ikke noget. Derfor er det en god idé at lave et støtteforløb i hverdagen ved siden af, siger hun.

Annonce

Skal understøttes

Koncernchef i Odense Kommune, Susanne Kvolsgaard, er glad for Odense-ordningen, selv om den optimale ventetid kun bør være et til to måneder. Hun siger:

- Det, at vi køber os til en hurtigere plads på ventelisten, skal indgå som et led i en samlet plan for borgeren. Jeg er helt enig i, at det er vigtigt, at behandlingen understøttes af andre tiltag fra kommunen. Her kender vi de borgere, der kommer i behandling - modsat den anden behandling, der foregår i CSM. Den er anonym, så med mindre borgeren selv fortæller os noget, kan vi stå i en situation, hvor vi reelt ikke ved, at en person er i behandling. Derfor ser vi det som en god idé at have en samarbejdsaftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce