Annonce
Fyn

Seks timers fartkontrol nær Storebæltsbroen koster bilister over en kvart million kroner

En automatisk trafikkontrol på Vestmotorvejen ved Korsør blitzede mandag morgen og formiddag 282 bilister med en tung speederfod. Arkivfoto: Jørgen Hansen.
Blitzen blev udløst 282 gange, da politiet mandag morgen og formiddag kontrollerede hastigheden på motorvejen ved Korsør nær Storebæltsbroen. I løbet af en uges fartkontroller har politiet i hele landet udskrevet flere end 10.000 bøder.

Storebælt: Mandag fortalte transportminister Benny Engelbrecht, at der kommer en permanent fartkontrol på Storebæltsbroen, hvor hver anden bilist ifølge en måling kører for hurtigt. Men heller ikke på motorvejen på den sjællandske side af broen kan alle bilister holde speederfoden i ro.

På knap seks timer fik 5993 bilister mandag målt deres hastighed i en automatisk trafikkontrol på Vestmotorvejen ved Korsør. Kontrollen begyndte klokken 5.40, og da den sluttede klokken 11.31, var 282 bilister blevet blitzet, fordi de kørte hurtigere end de 110 km/t, som er tilladt på strækningen.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som stod for hastighedskontrollen, blev den hurtigste bilist målt til at køre 149 km/t. På en strækning, hvor grænsen er 110 km/t, udløser det en bøde på 3500 kroner og et klip i kørekortet.

Den mindste bøde ved en overskridelse af den tilladte hastighed er på 1000 kroner, uanset hvad den tilladte hastighed er. Hvis overskridelsen er så stor, at den udløser et klip i kørekortet, skal bilisten også betale et gebyr på 500 kroner til Offerfonden. Med andre ord har kontrollen mandag udløst bøder for over 282.000 kroner.

Kontrollen på motorvejen ved Korsør blev gennemført, fordi der på strækningen mellem Slagelse og Storebælt sker forholdsmæssigt mange færdselsuheld, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Annonce
Når man tager et aktivt valg om at køre for hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare.

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Bøder for 10 millioner kroner

Fartkontrollen kommer efter en uge, hvor politiet i hele landet har haft særlig fokus på hastigheden, ikke blot på motorvejene, men også på landeveje og i byer. Fra 30. september til 6. oktober har politiet målt flere end 10.000 overskridelser af den tilladte hastighed på vejene.

En uges fartkontroller har dermed sendt mere end 10 millioner kroner i statskassen.

Knap 2200 bilister blev taget i at køre for hurtigt på en motorvej, mens nær ved 4000 bilister kørte for hurtigt på veje, hvor den tilladte hastighed blandt andet var sænket på grund af vejarbejde.

- Med så mange sigtelser kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Når man tager et aktivt valg om at køre for hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare. Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, siger Christian Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];