Annonce
Navne

Seks personer taget for narko- og spirituskørsel

Fyns Politi stoppede seks mænd mellem 21 og 31 år i spiritur og/eller narkopåvirket tilstand natten mellem fredag og lørdag. Arkivfoto: Michael Bager
Natten mellem fredag og lørdag sigtede Fyns Politi seks personer, alle mænd mellem 21 og 31 år, for spiritus- eller narkokørsel. En af dem var indblandet i et færdselsuheld.

Den første blev stoppet i Middelfart sent fredag aften - den sidste klokken 5.35 lørdag morgen på Svendborgmotorvejen.

Fyns Politi havde travlt natten mellem fredag og lørdag med at stoppe mænd, der kørte bil i spiritus- eller narkopåvirket tilstand. Eller begge dele. I alt seks mænd mellem 21 og 31 år blev stoppet, en enkelt af dem efter at have været indblandet i et færdselsuheld.

Første tilfælde var en 21-årig mand, der blev stoppet 23.25 i Hessgade i Middelfart og efterfølgende sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand.

00.33 var det endnu en 21-årig mand, som blev stoppet og sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand - denne gang ved Fyrreparken i Odense.

02.50 blev en 22-årig mand fra Langeskov stoppet på Olfert Fischers Vej i Odense og efterfølgende sigtet for spirituskørsel.

03.16 var den gal igen i Middelfart. Denne gang var en 21-årig, spirituspåvirket mand fra Søndersø-området involveret i et færdselsuheld, da han påkørte en parkeret bil på Odensevej.

04.35 slog både alkoholmeter og narkotest ud, da en 31-årig mand blev stoppet på Sanderumvej. Og der var igen både spiritus og narko indblandet, da en 25-årig mand fra Ringe blev stoppet 05.35 på Svendborgmotorvejen.

Narkotest sker i dag ved at lave et hurtigt mundskrab med en vatpind, som efterfølgende analyseres for sporstoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce