Annonce
Kerteminde

Seks kvier døde af giftigt haveaffald: Folk fodrer stadig Sybergkvæg

Sybergkvægs skotske højlandskvæg ser søde og lækre ud, men du må ikke give dem noget at spise. Det sørger deres ejere, Peter Bisgaard og Lene Bisgaard Gommesen, selv for. Arkivfoto: Kim Rune
Det bliver gjort, fordi folk gerne vil forkæle dyrene og være gode ved dem, men Sybergkvæg beder venligt, men bestemt folk om at holde op med at fodre deres dyr.

Munkebo: Lene Bisgaard Gommesen fra Sybergkvæg ved godt, at det er gjort i godhed, men vil alligevel gerne præcisere det - endnu engang:

Sybergkvægs dyr må ikke fodres.

Mandag fik Syberkvæg en melding om, at en mand og en dreng havde tømt tre kasser med rodfrugter ind til dyrene, der står i indhegningen ved Munkebo Multipark.

- Man må ikke fodre dyr, der går i indhegning, forklarer Lene Bisgaard Gommesen og fortæller, at det tog Sybergkvæg faktisk for givet, at folk vidste. Særligt fordi der er skiltet med det flere steder ved indhegningen.

I marts oplevede hun og hendes mand, Peter Bisgaard, desværre, at der var seks af deres kvier, der døde i indhegningen i Munkebo Multipark, fordi der var et ældre ægtepar, der med gode hensigter havde kastet haveaffald ind til køerne. Affaldet indeholdt bare taks, der er ekstremt giftigt for dyrene.

Annonce
En mand og en dreng kastede mandag tre kasser med rodfrugter ind til dyrene i indhegningen ved Munkebo Multipark. Det er gjort i godhed, men Sybergkvæg vil gerne have, at folk lader være med den slags. Privatfoto

Fodring forbudt-skilte er sat op

Efter den sørgelige episode fik Sybergkvæg sat skilte op, som præciserer, at dyrene ikke må fodres.

- Skiltene blev sat op, så der ikke skulle opstå nogen tvivl, siger Lene Bigsaard Gommesen og fortæller, at hun og hendes mand stadig bliver ringet op af folk, som spørger, om det er i orden, at de fodrer dyrene med nedfaldsæbler eller gammelt brød.

- Det mad er der ikke noget skadeligt i, men vi forklarer dem, at det er vi ikke særligt glade for, for hvis vi siger ja til dem, så er der 10 andre, der ser det, og de spørger ikke om lov.

- Lige pludselig har dyrene fået alt for meget. Derfor siger vi altid nej og forklarer dem hvorfor. Det kan de sagtens forstå.

Der er ikke noget farligt i, at der nu er nogle, der har givet dyrene rodfrugter, for det kan dyrene godt tåle, siger Lene Bisgaard Gommsen.

- Men vi vil bare gerne understrege, at man ikke må fodre dyrene. Vi er skuffede og kede af, at folk ikke forstår det. Jeg er klar over, at det ikke er gjort i en ond mening, men det er princippet i det. Dyrene skal ikke fodres. Vi skal nok sørge for at give dem det, de skal have at spise, pointerer hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce