Annonce
Kerteminde

Seks kvier døde af giftigt haveaffald: Folk fodrer stadig Sybergkvæg

Sybergkvægs skotske højlandskvæg ser søde og lækre ud, men du må ikke give dem noget at spise. Det sørger deres ejere, Peter Bisgaard og Lene Bisgaard Gommesen, selv for. Arkivfoto: Kim Rune
Det bliver gjort, fordi folk gerne vil forkæle dyrene og være gode ved dem, men Sybergkvæg beder venligt, men bestemt folk om at holde op med at fodre deres dyr.
Annonce

Munkebo: Lene Bisgaard Gommesen fra Sybergkvæg ved godt, at det er gjort i godhed, men vil alligevel gerne præcisere det - endnu engang:

Sybergkvægs dyr må ikke fodres.

Mandag fik Syberkvæg en melding om, at en mand og en dreng havde tømt tre kasser med rodfrugter ind til dyrene, der står i indhegningen ved Munkebo Multipark.

- Man må ikke fodre dyr, der går i indhegning, forklarer Lene Bisgaard Gommesen og fortæller, at det tog Sybergkvæg faktisk for givet, at folk vidste. Særligt fordi der er skiltet med det flere steder ved indhegningen.

I marts oplevede hun og hendes mand, Peter Bisgaard, desværre, at der var seks af deres kvier, der døde i indhegningen i Munkebo Multipark, fordi der var et ældre ægtepar, der med gode hensigter havde kastet haveaffald ind til køerne. Affaldet indeholdt bare taks, der er ekstremt giftigt for dyrene.

En mand og en dreng kastede mandag tre kasser med rodfrugter ind til dyrene i indhegningen ved Munkebo Multipark. Det er gjort i godhed, men Sybergkvæg vil gerne have, at folk lader være med den slags. Privatfoto
Annonce

Fodring forbudt-skilte er sat op

Efter den sørgelige episode fik Sybergkvæg sat skilte op, som præciserer, at dyrene ikke må fodres.

- Skiltene blev sat op, så der ikke skulle opstå nogen tvivl, siger Lene Bigsaard Gommesen og fortæller, at hun og hendes mand stadig bliver ringet op af folk, som spørger, om det er i orden, at de fodrer dyrene med nedfaldsæbler eller gammelt brød.

- Det mad er der ikke noget skadeligt i, men vi forklarer dem, at det er vi ikke særligt glade for, for hvis vi siger ja til dem, så er der 10 andre, der ser det, og de spørger ikke om lov.

- Lige pludselig har dyrene fået alt for meget. Derfor siger vi altid nej og forklarer dem hvorfor. Det kan de sagtens forstå.

Der er ikke noget farligt i, at der nu er nogle, der har givet dyrene rodfrugter, for det kan dyrene godt tåle, siger Lene Bisgaard Gommsen.

- Men vi vil bare gerne understrege, at man ikke må fodre dyrene. Vi er skuffede og kede af, at folk ikke forstår det. Jeg er klar over, at det ikke er gjort i en ond mening, men det er princippet i det. Dyrene skal ikke fodres. Vi skal nok sørge for at give dem det, de skal have at spise, pointerer hun.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce