Annonce
Nyborg

Seks indbrud på Østfyn i weekenden

Weekenden var præget af mange indbrud på Østfyn. Tre af dem fandt sted her i Majsvej/Hersevejs-kvarteret. Skråfoto, Klima, Energi og Forsyningsministeriet.
Hesteudstyr for mange tusinde kroner stjålet fra gård ved Sentved.

Østfyn: Den netop overståede weekend bød på det herligste efterårsvejr, men det fik ikke lokale indbrudstyve til at slappe af og nyde tilværelsen.

I hvert fald har der weekenden over været seks indbrud i huse i Nyborg, Ullerslev og Sentved - alle er i dagene fra fredag til søndag.

Værst gik det ud over rækkehusene, der ligger på Majsvej og Hirsevej i Nyborgs nordlige ende. Her oplevede tre familier indbrud fredag aften. På Hirsevej kom tyven formentlig ind gennem en terrassedør og gennemrodede alle rum. Der er stjålet kontanter, men ellers er der ikke overblik over udbyttet i denne sag.

På Majsvej skete det også fredag aften, og her er tyven kommet ind via en terrassedør. Heller ikke her var der styr på, hvad der manglede, da politiet skrev døgnrapporten. Det sidste indbrud på Majsvej skete måske også fredag aften, men beboerne kom først hjem og opdagede det lørdag middag. Tyven kom i dette tilfælde ind ved at bryde et vindue op med et koben. Også her er det uvist, om der er stjålet noget.

Også midt i Nyborg har der været indbrud i tidsrummet mellem fredag aften og lørdag morgen. Det skete i Banegårdsgade - en lille stump vej mellem Søndergade og Jernbanegade. Her ser det ud til, at tyven er kommet ind via en havedør fra udestuen. Han har trasket rundt i hele lejligheden og stjålet ure og smykker.

På Bondemosevej i Ullerslev havde tyvene kik på en garage. Der er smadret en rude i et glasparti, og på den måde kunne tyven komme til knappen til garageporten. Der er stjålet: El-cykel, stiksav af mærket DeWalt, en hækklipper af mærket DeWalt, og en boremaskine. På Sentvedved øst for Ørbæk blev der anmeldt indbrud mellem fredag aften og lørdag morgen. Tyveknægten er gået ind gennem et åbenstående vindue eller en port. Der er stjålet omkring 15-20 miniaturehestedækner af forskellige mærker, tre ridesadler, omkring 10 grimer og diverse hesteudstyr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce