Annonce
Sydfyn

Seks indbrud i Svendborg-området: Tyv røg gennem carporten

Seks gange indbrud i Svendborg Kommune i løbet af de seneste dage.
Fyns Politi har modtaget seks anmeldelser af indbrud i Svendborg hen over weekenden. I to tilfælde blev tyvene stoppet i akten.

Svendborg/Egebjerg: En mand, der søgte adgang til et hus på Sundbakken i Svendborg natten til lørdag, nåede aldrig i mål med sit ærinde. Den formodede tyv hoppede op på taget af en fritliggende carport, men trådte igennem bølgetaget og måtte herefter opgive ævred.

Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport for weekenden, der var fyldt med indbrud og indbrudsforsøg i Svendborg-området.

Udover det mislykkede forsøg fra Sundbakken har fem andre husstande haft indbrud henover de seneste dage.

På Kildebæksvej blev en tyv også standset i et indbrudsforsøg. Det skete også natten til lørdag.

Her var en gerningsmand brudt ind i en villa og var i færd med at gennemgå ejendommen, da beboeren vågnede og begyndte at råbe op, hvilket fik tyven til at løbe fra stedet.

Annonce

Ulåst udestue

Indbrud nummer tre skete i en beboelse på Fruerstuevej i Svendborg lørdag morgen mellem klokken 8.30 og 10.15. Her forsøgte en gerningsperson først at komme ind via vinduerne i en udestue. Tre vinduer blev forsøgt brudt op uden held, men herefter fandt tyven ud af, at udestuens dør var ulåst og kom ind ad den vej.

Inde fra huset har vedkommende rodet skabe igennem og blandt andet stjålet en Macbook Air, smykker og en læderjakke.

På Ranunkelvej brød en eller flere tyve ind i et hus ved at bryde et soveværelsesvindue op med et koben. Herefter er man stukket af med en stol. Det indbrud fandt sted mellem fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

Nogenlunde samme fremgangsmetode blev brugt på en ejendom på Christiansvej i det nordlige Svendborg. Et sted mellem onsdag og fredag i sidste uge brød nogen ind i huset og stjal fire-fem USB-stik og nogle smykker.

Konfirmationsgaver væk

Vi slutter den kedelige serie af indbrud i Egebjerg, hvor beboerne i et hus på Tørvelong søndag morgen måtte indse, at der var forsvundet både smykker og konfirmationsgaver fra hjemmet. Her ser det ud til, at gerningspersonenen er kommet ind via en altandør på 1. sal, oplyser Fyns Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce