Annonce
Fyn

Seks gode råd: Sådan kan du undgå den smitsomme kighoste

Lægerne på blandt andet OUH har travlt med at behandle patienter med kighoste. Du kan selv gøre en del for at undgå den meget smitsomme sygdom. Blandt andet grundig håndvask. Arkivfoto: Timo Battefeld
Kighoste hærger i ekstrem grad Fyn for øjeblikket. Her kan du låse råd til, hvordan du kan undgå sygdommen, der potentielt kan være livsfarlig for helt små børn.
Annonce

Det er svært at beskytte sig mod den meget smitsomme kighoste, der især florerer på Fyn for øjeblikket. Eksperterne Anja Poulsen, Rigshospitalet, Peter Henrik Andersen, Statens Serum Institut, kommer med bud på hvordan børn og voksne undgår at smitte hinanden.

1) Obs på snot og hoste

Symptomerne på kighoste kan forveksles med en almindelig omgang snue de første par dage efter smitten. Derfor er det værd at tage sig sine forholdsregler - også selvom børnene kun viser få tegn på sygdommen.

2) God håndhygiejne

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at en god håndhygiejne er alfa omega, når det gælder om at holde sygdomme på afstand.

3) Host i ærmet

Hoste er en stor kilde til smitte. Lær børn og andre at de skal hoste i ærmet.

4) Godt indeklima

Det er en god ide at lufte ud i ny og næ.

5) Tjek op på vaccinationer

Det kan være en god idé at at tjekke sine børns vaccinationsstatus. Der stadig er en lille risiko for at blive syg, selvom man har vaccinen, men så er sygdomsforløbet trods alt meget mildere.

6) Send barnet til læge

Hvis der er mistanke om kighoste, skal man søge læge til enten sit barn eller sig selv.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce