Annonce
Odense

Seks etager på vej i markant kryds

En sidste hilsen fra Shell har fået lov at stå tilbage. Derudover har maskinerne på kort tid slettet de fleste spor af den tankstation, der tidligere lå i krydset Nyborgvej/Ejbygade. I baggrunden er det højhusene på Nyborgvej, der anes. Foto: Rune H. Blichfeldt
  • Shell på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade lukkede 30. september og er allerede revet ned. Området bliver bebygget med boliger, erhverv og én eller flere butikker.

Odense: "Vi lukker her 30. september", står der på et skilt i gule og røde farver.

Beskeden er det sidste tegn på, at der indtil for nylig på hjørnet af Ejbygade og Nyborgvej lå en Shell-tankstation, som har haft adresse der i mange år. Den har de seneste uger måtte lade livet i byudviklingens navn.

Boliger, erhverv og butik

Det markante hjørne i byen, der i de foreliggende fremtidsplaner er tiltænkt rollen som en slags port til centrum fra østsiden, skal bebygges med cirka 32 familieboliger, kontorer og en eller flere butikker fordelt på i alt 1000-1200 kvadratmeter i stueetagen.

Det fremgår alt sammen af lokalplanen, der blev endeligt godkendt i byrådet 31. august. Bygherren har ikke spildt tiden, da nedbrydningen af den tidligere tankstation allerede er langt fremme.

Odense-firmaet Amstrup & Baggesen Entreprise er involveret i byggeriet både som investor og udførende kraft. Avisen var tirsdag i kontakt med firmaet, som varsler, at der i løbet af kort tid vil være flere detaljer at berette om.

Annonce

Lige ved letbanestation

Dermed kan endnu et nybyggeri føjes til listen over projekter, der skyder op langs den korridor, hvor den planlagte letbane i Odense er tiltænkt at åbne om fire år.

I forvejen bygges der blandt andet 300-400 nye boliger samt kontorer og butikker på den lukkede del af Thomas B. Thriges Gade, som letbanen passerer igennem, og et nyt bynært boligkvarter er ved at blive bygget ved Sukkerkogeriet på Vesterbro, hvor letbanen også vil køre forbi.

Ved Nyborgvej/Ejbygadehjørnet vil letbanen komme ud ad Nyborgvej inde fra bymidten og slå et sving mod syd ad Ørbækvej i retning mod universitetet.

En letbanestation etableres nær krydset, som fremover kan blive et særdeles centralt sted i Odense.

Især hvis planerne om at lave en etape to af letbanen realiseres, for så bliver det netop i krydset, at etape to ud mod Vollsmose kobles på den til den tid eksisterende etape et, hvilket vil øge betydningen af letbanestationen. Det er også planen, at der skal etableres et bytorv i området, fremgår det af lokalplanen.

Annonce

Nyt bymiljø

Byggeriet på hjørnet af Nyborgvej/Ejbygade bliver mellem tre og seks etager højt - og højest ud mod krydset.

I gårdrummet bag bygningerne bliver der fælles parkering og opholdsarealer, og der etableres ifølge lokalplanen også tagterrasse.

Odense Kommune gennemførte tidligere på året en stedanalyse og en helhedsplan for krydset Nyborgvej/Ejbygade og Ørbækvej, og heraf fremgår det, at også to af de øvrige hjørner med tiden ønskes udviklet til noget nyt, så der opstår et bymiljø omkring den kommende letbanestation.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Fyn

E20: Havareret hestetrailer skaber timelang kø på motorvejen

Kultur For abonnenter

Magisk punktum med Wainwright: Canadisk kraftværk sang Posten sønder og sammen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce