x
Annonce
Nordfyn

Seks-årige Agnes reaktion på corona: Tegner regnbuer og hænger dem op i byens butikker

Agnes og May Nielsen fortsætter med at fremstille regnbuer, så du kan komme til at møde dem i gadebilledet i Bogense i den kommende corona-tid. Privatfoto
Agnes Nielsen fra Bogense kommer til at fejre sin fødselsdag på en noget anden måde, end hun havde tænkt sig. Men de lange dage hjemme fra 0. klasse på Bogense Skole bruger hun på at tegne regnbuer for håbet.

Bogense: Det bliver godt igen, lyder skriften på en masse farverige regnbuer, der lørdag blev klistret op i Bogense. Bag regnbuerne med det vigtige budskab står seks-årige Agnes Nielsen og hendes mor May.

På fredag kan Agnes fejre sin syv-års fødselsdag. På grund af coronavirus bliver den meget anderledes, end hun havde tænkt sig og med nogle store tanker om livet, man ikke burde være nødt til at håndtere i hendes alder.

- Vi sidder jo herhjemme alligevel, og så fik vi idéen på Instagram, hvor den vist nok er startet i Italien. At det bliver godt igen, er jo vigtigt at huske på for os alle, så vi klippede en masse af de regnbuer ud, som Agnes har malet og drysset med glimmer. Lørdag eftermiddag var vi rundt og hænge dem op på vinduer i Bogense med det her klæbegummi, man kalder elefantsnot, fortæller May Nielsen.

I starten var det en anledning til at få pudset vinduer derhjemme og få hængt regnbuer op over hele huset, men både mor og datter syntes, at budskabet skulle lidt længere ud.

- Vi har vist alle sammen brug for lidt humør og farve på hverdagen igen. Agnes vågnede en morgen og sagde, at hun havde håbet det hele bare var en ond drøm. Det er meget at tumle med, siger May Nielsen.

Annonce
Agnes maler og skriver på regnbuerne, der også lige får et drys glimmer. Privatfoto

Alvorlig alarm

Bag budskabet ligger også et håb om, at alle snart vil tage situationen alvorligt og bryde smittekæden ved at blive hjemme.

- I vores familie tager vi gerne den diskussion, når nogen forsøger at nedtone alvoren, eller når de unge bliver ved at mødes i store grupper på skolens legeplads. Agnes' moster - min søster - fik konstateret leukæmi i januar, og derfor er det ikke bare et spørgsmål om en influenza. Det er dyb alvor og nogle helt andre konsekvenser, der virkelig udstiller egoismen i ikke at lytte til de vigtige budskaber, mener May Nielsen.

Derfor er et af de steder, hvor Agnes har sat sine fine regnbuer op også ved sin mosters arbejdsplads ved lægehuset.

Agnes og May håber at regnbuerne bliver taget godt imod og de lover, at produktionen stadig er i fuld gang, så der kommer flere op.

Man kan følge arbejdet på May Nielsens Instagramprofil "aberumpensmor" og hashtagget #detblivergodtigen.

Regnbuerne bliver sat fast med en lille klat klæbegummi, så de let kan tages ned igen, men flere butikker har allerede flyttet dem ind på indersiden af ruden og hængt dem op igen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce