Annonce
Middelfart

Seksårig satte ild til børneværelset: Fik en tur i brandbilen

Brand i et børneværelse blev hurtigt slukket. Arkivfoto: Palle Herløv

Røjlehalvøen: En seksårig dreng fik sig på flere måder en oplevelse - og skræk - for livet søndag eftermiddag.

Omkring klokken 16 blev brandfolk fra stationen i Middelfart kaldt ud til Bolsvej på Røjlehalvøen.

Her lød meldingen, at et børneværelse stod i flammer.

Branden var ifølge indsatsleder Hans Egon Bendorff opstået i en madras, og takket være en hurtig indsats fra husets beboere begrænsede skaderne sig til selve værelset, da en eller flere pulverslukkere blev taget i brug, så flammerne var nedkæmpet, inden brandfolkene nåede frem.

Brandvæsenet ved ikke med sikkerhed, hvordan branden er opstået, men værelset tilhører en seksårig dreng, der formentlig stod bag, og han var forsvundet, da slukningstoget ankom til adressen.

- Han stak af, og vi kunne ikke finde ham. Vi søgte efter ham, og han blev fundet efter en halv time, fortæller indsatslederen.

Drengene blev trøstet, og så fik han dagens anden oplevelse for livet.

For at lette på stemningen blev han nemlig inviteret med op i brandbilen.

- Da det hele var overstået, kom han med op for at kigge lidt, og så var han ikke længere så bange for os. Han var ked af det, men gudskelov skete der ikke noget, uddyber indsatslederen.

Annonce

Gebyrer på vej for blinde alarmer

Udover branden på børneværelset havde Trekantområdets Brandvæsen hænderne fulde i weekenden.

Om morgenen rykkede brandfolkene ud til en blind alarm på et børnehus i Middelfart, og lørdag aften gik alarmen for anden gang på en virksomheden på Industribuen i Ejby.

Her lukkede en ovn røg ud og aktiverede den automatiske brandalarm.

Både børnehuset og virksomheden kan nu se frem til at modtage et gebyr for forgæves udrykning. Gebyret for kørsel til blinde alarmer er på knap 8000 kroner.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce