Annonce
Middelfart

Seksårig satte ild til børneværelset: Fik en tur i brandbilen

Brand i et børneværelse blev hurtigt slukket. Arkivfoto: Palle Herløv

Røjlehalvøen: En seksårig dreng fik sig på flere måder en oplevelse - og skræk - for livet søndag eftermiddag.

Omkring klokken 16 blev brandfolk fra stationen i Middelfart kaldt ud til Bolsvej på Røjlehalvøen.

Her lød meldingen, at et børneværelse stod i flammer.

Branden var ifølge indsatsleder Hans Egon Bendorff opstået i en madras, og takket være en hurtig indsats fra husets beboere begrænsede skaderne sig til selve værelset, da en eller flere pulverslukkere blev taget i brug, så flammerne var nedkæmpet, inden brandfolkene nåede frem.

Brandvæsenet ved ikke med sikkerhed, hvordan branden er opstået, men værelset tilhører en seksårig dreng, der formentlig stod bag, og han var forsvundet, da slukningstoget ankom til adressen.

- Han stak af, og vi kunne ikke finde ham. Vi søgte efter ham, og han blev fundet efter en halv time, fortæller indsatslederen.

Drengene blev trøstet, og så fik han dagens anden oplevelse for livet.

For at lette på stemningen blev han nemlig inviteret med op i brandbilen.

- Da det hele var overstået, kom han med op for at kigge lidt, og så var han ikke længere så bange for os. Han var ked af det, men gudskelov skete der ikke noget, uddyber indsatslederen.

Annonce

Gebyrer på vej for blinde alarmer

Udover branden på børneværelset havde Trekantområdets Brandvæsen hænderne fulde i weekenden.

Om morgenen rykkede brandfolkene ud til en blind alarm på et børnehus i Middelfart, og lørdag aften gik alarmen for anden gang på en virksomheden på Industribuen i Ejby.

Her lukkede en ovn røg ud og aktiverede den automatiske brandalarm.

Både børnehuset og virksomheden kan nu se frem til at modtage et gebyr for forgæves udrykning. Gebyret for kørsel til blinde alarmer er på knap 8000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce