Annonce
Nyborg

Sejr til SUS Nyborg efter gyser i Give

Anders Stuhr i et flot svæv i sidste uges kamp mod AGF. Forrest i billedet ses Magnus Kristensen, der med syv mål blev topscorer i kampen mod Give. Foto: John Schmidt

Anders Stuhr scorede sejrsmålet i sidste sekund.

Håndbold, Herrer, 2. Division, Pulje 2

HK Give Fremad-SUS Nyborg 26-27 (15-9)

Nederlaget i sidste runde, hvor AGF med sejren i Nyborghallerne henviste SUS Nyborg til sidstepladsen, skulle helst glemmes hurtigst muligt med en sejr i lørdagens kamp i Give. AGF tabte torsdag til Skovbakken, så en sejr ville samtidig betyde et hop frem i tabellen.

Sejren kom i hus, da unge Anders Stuhr få sekunder før tid opsnappede en tåbelig aflevering og i sidste sekund smed bolden i nettet til stor jubel for SUS Nyborg, der sædvanen tro var kommet dårligt fra start og efter et kvarter var bagud med hele seks mål.

Indskiftning af Victor Friis mellem stængerne gjorde, at hjemmeholdet kun scorede yderligere fem gange inden halvleg, men da SUS Nyborg stadig havde svært ved at komme til afslutninger, holdt forspringet halvlegen ud.

Annonce

Gummiarm

Efter ti minutter af anden halvleg var Gives forspring halveret, og efter et kvarter kun på to mål, men ti minutter før tid trak Give igen fra til stillingen 25-21.

Her fik hjemmeholdet så til gengæld gummiarm og scorede kun ét mål i de sidste ti minutter, hvor SUS Nyborg minut for minut kom tættere på og i sidste ende trak det længste strå.

Holdets træner, Mads Rydal, havde svært ved at sætte ord på præstationen, men havde dog en kort kommentar.

- Vanvittig holdindsats og fantastisk moral, var ordene.

Ti redninger af Kasper Kousholt og det samme af Victor Friis var medvirkende årsager til sejren, hvor holdets 1. års seniorer, Magnus Kristensen med syv, Emil Thorsen fem og Anders Stuhr med fire mål var de flittigste på måltavlen.

SUS Nyborg er oversidder i næste runde og spiller først igen den 8. december i Ullerslev, hvor Rækker Mølle kommer på besøg. Det er samtidig sidste kamp i første turnerings halvdel, men allerede ugen efter tages der hul på anden halvdel, der starter med en svær udekamp i GOG.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce