Annonce
Kerteminde

Sejlklubben vil ikke afgive jord til rutebilstationen: - Det er ikke en mulighed

Formand for sejlklubben, Jørgen Larsen og tidligere næstformand, Niels Juul. Foto: Peter Ammitzbøll

Det bliver ikke med sejlklubbens velsignelse, at politikerne flytter rutebilstationen til bådopbevaringspladsen. I stedet opfordrer formand for sejlklubben, Jørgen Larsen, til, at politikerne samarbejder med klubberne og foreningerne om at udvikle Marinaen.

Kerteminde: De har forsøgt det før, og nu forsøger politikerne igen at tage et stykke af bådopbevaringspladsen for at få puslespillet om udviklingen af havnen til at gå op.

Ifølge den plan, som Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre, De Radikale og Socialistisk Folkeparti fremlagde før ferien, skal rutebilstationen nemlig flyttes til bådopbevaringspladsen ved siden af tankstationen, ligesom Islandsgade skal forlænges fra Grønlandsgade - rundt om den nye rutebilstation og ud til Hindsholmvej.

- Det er vi meget kede af, og vi understreger endnu engang, at det er ikke en mulighed at inddrage bådopbevaringspladsen, siger Jørgen Larsen fra Kerteminde Sejlklub

Han har de sidste tre måneder brugt enhver given lejlighed til at fortælle borgmester Kasper Olesen, at sejlklubben ikke frivilligt vil gå med til at afgive dele af bådopbevaringspladsen.

Hvor mange kvadratmeter Marinaen står til at miste, har administrationen ikke beregnet, da planen indtil videre blot er streger på et stykke papir, men det bliver ikke med sejlklubbens god vilje, at politikerne tager et stykke af bådopbevaringspladsen til udvikling af havneområdet.

- Vi siger klokkeklart, at det kan simpelthen ikke komme på tale, fortæller Jørgen Larsen.

Et flertal i byrådet vil flytte busstationen fra den nuværende placering overfor rådhuset til bådopbevaringspladsen. Den nye placering er godkendt af Fynbus.

Bådene skal ud på Tippen

Politikerne har ellers forsøgt at overtale sejlklubben til at acceptere, at de skulle afgive et stykke af bådopbevaringspladsen. Senest havde borgmester Kasper Olesen inviteret sejlklubben til et møde på borgmesterkontoret, før havneplanen blev offentliggjort.

Partierne bag planen har nemlig fundet en nødløsning til sejlklubben, hvis der ikke længere er plads på bådopbevaringspladsen, efter rutebilstationen er blevet anlagt. I stedet kan der oprettes en ny bådopbevaringsplads på "Tippen" ved siden af genbrugspladsen uden for Kerteminde - eller rundt regnet 3,5 kilometer fra Marinaen.

Den løsning er sejlklubben mildt sagt ikke begejstret for.

- Alle synes, det er en dårlig ide, hvis deres både skal ud på Tippen. Hvem skal betale for transporten? Og hvem skal holde øje med bådene derude?, spørger Niels Juul, der er tidligere næstformand i Sejlklubben.

Endnu mere problematisk er det, at udviklingen går hen i mod, at bådene bliver længere og bredere, og så er det endnu mere besværligt, hvis de skal op på en lastbil og køres ud til tippen.

- Der bliver flere og flere både, der er 3,65 meter brede, og så er det jo en sær-transport, forklarer Niels Juul.

Annonce

Plads til nye aktiviteter

Politikernes argumenterer omvendt for, at bådene står lidt hulter til bulter på pladsen, og hvis der blev ryddet lidt op, så kunne der nemt stå det samme antal både på lidt mindre plads.

Sejlklubben er de første til at indrømme, at bådene godt kunne stå lidt pænere, men det er ikke et argument for at inddrage en del af bådopbevaringspladsen, forklarer Jørgen Larsen.

Pladsen er nemlig samtidig klubbernes og foreningernes eneste mulighed for at udvide eller få plads til nye aktiviteter. For eksempel har kajakklubben i øjeblikket så stor pladsmangel, at de har fået tilladelse til at stille to containere op i Marinaen. Og sejlklubben håber på et tidspunkt at få råd til at bygge en mastestald og en hal til deres følgebåde.

- Der skal være plads til det hele på havnen. Foreninger og klubber skal have mulighed for at udvide, og vi skal også have plads til nye aktiviteter, der understøtter det maritime liv, forklarer Jørgen Larsen og peger på maritime sportsgrene som; Stand Up Paddle, jet-ski og kitesurfing, der er blevet populære og kunne tænkes at få behov for lokaler på Marinaen.

I stedet for at trække en havneplan ned over hovedet på kluberne opfordrer Jørgen Larsen politikerne til at indgå i en dialog med klubberne og foreningerne i marinaen om, hvordan bådopbevaringspladsen kan udvikles. Et forslag kunne være, at en del af pladsen blev omdannet til en eventplads i sommerhalvåret, der kunne skabe mere aktivitet på Marinaen.

- Vi vil gerne være med til at udvikle Marinaen, og derfor har vi foreslået politikerne, at vi får et mere formaliseret samarbejde med kommunen, så vi ikke snakker forbi hinanden, forklarer Jørgen Larsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce