Annonce
Kerteminde

Sejlklubben vil have møde om fakta: Vi siger ikke, borgmesteren lyver, men..

For et par år siden tog byrådet en del af bådopbevaringspladsen for at oprette en autorcamperplads. Den er siden blevet vældig populær. Foto: Peter Ammitzbøll
Sejlklubben opfordrer borgmester Kasper Olesen til at indkalde til et møde om bådopbevaringspladsen. Borgmesteren er allerede i gang.
Annonce

Kerteminde: Det burde være nemt at blive enige om, hvor meget byrådet har besluttet at snuppe af bådopbevaringspladsen. Det er det ikke. Langtfra.

Sejlklubben mener, kommunen har taget 37 procent af pladsen. Borgmester Kasper Olesen (S) har ikke sat tal på, men det er meget mindre i hans regneark.

Den uindviede læser kunne få det indtryk, at Kerteminde Marina er en uudforsket jungle, der aldrig er blevet kortlagt. Det er den. Der findes både kommuneplaner, lokalplaner og satellit-kort over området.

Alligevel er borgmesteren og sejlklubben rygende uenige om, hvor stort et område byrådet i løbet af få år har inddraget til blandt andet autocamperplads, busstation, boliger og løst og småt.

- Vi siger ikke, borgmesteren lyver, men vi ved ikke, hvor han har sine tal fra, siger Ib Rasmussen fra Kerteminde Sejlklub, der med bekymring har læst flere af borgmesterens udtalelser til pressen om bådopbevaringspladsen, og hvor meget den nye busholdeplads kommer til at fylde.


- Vi kan simpelthen ikke forstå, hvor de tal kommer fra.

Simon Riber


- Byrådet tager cirka 5000 kvadratmeter til en ny busholdeplads, og borgmesteren siger, de kun tager 10 bådpladser. Det vil jo svare til, at hver bådplads skal være 500 kvadratmeter.

- Vi kan simpelthen ikke forstå, hvor de tal kommer fra, supplerer Simon Riber fra sejlklubben, der som pensioneret landinspektør nok mener, han kan finde ud af at måle på et kort.

Annonce

Møde om fakta

For at udrydde alle misforståelser og skabe et fælles grundlag at diskutere ud fra opfordrer sejlklubben derfor Kasper Olesen til at indkalde til et møde med sejlklubben, forligspartierne bag havneplanen og pressen, hvor parterne kan gennemgå, hvor meget der tages fra bådopbevaringspladsen, så der i det mindste er enighed om fakta.

- Og vi vil netop have forligspartierne med, for vi kan se på deres udtalelser til pressen, at de  ikke har fået de reelle oplysninger, siger Ib Rasmussen.

- Og pressen skal med, for det er et problem, at både byrådsmedlemmerne og offentligheden ved alt for lidt om, hvad der foregår, siger Simon Riber.

Sejlklubben håber, at når der er enighed om fakta, kan både brugerne af marinaen og byrådet bruge tiden på at diskutere fremtiden for Kerteminde Marina frem for at mundhugges i pressen.

- Lad os starte med at blive enige om fakta, så vi efterfølgende kan diskutere, hvilke konsekvenser det har, siger Ib Rasmussen.

Annonce

Borgmesteren er i gang

Fyens Stiftstidende sendte opfordringen videre til Kasper Olesen, der var igang med at arrangere et møde med sejlklubben, da pressen ringede.

- To sjæle en tanke. Jeg har allerede ringet til formand for sejlklubben, Jørgen Larsen, siger Kasper Olesen.

- Det er ærgerligt, at vi diskuterer sådan noget som fakta, for der er jo ikke noget tolkningsspørgsmål i, hvor meget man tager af pladsen, siger Kasper Olesen, der i første omgang vil holde et møde med sejlklubben uden journalister.

- Jeg har ikke tænkt, at pressen skal med til at starte med. Jeg synes, vi skal have en snak først. Der er ikke nogen grund til at udstille nogen, siger Kasper Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce