Annonce
Kerteminde

Sejlklubben i nødråb til byrådet: - Vågn nu op, det er ved at være sidste udkald

Formand for Kerteminde Sejlklub, Jørgen Larsen,har flere gang forsøgt at få politikerne i tale omkring udviklingen af bådopbevaringspladsen. - Men vi synes ikke, vi får nogen respons, siger Jørgen Larsen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Marinaen har ikke plads til at udvikle sig, hvis byrådet bliver ved med at tage af bådopbevaringspladsen, siger formand for Kerteminde Sejlklub, Jørgen Larsen.

Kerteminde: - Vågn nu op, det er ved at være sidste udkald, advarer formand for Kerteminde Sejlklub Jørgen Larsen, der på vegne af sejlklubben har sendt et åbent brev til byrådet, hvor han opfordrer politikerne til at tænke sig om en ekstra gang og lade være med at bygge boliger og busholdeplads på sejlklubbens bådopbevaringsplads.

Sejlklubben har nemlig haft lommeregneren fremme og regnet sig frem til, at med de planer som politikerne har gennemført, og dem de har på bordet i øjeblikket, så svarer det til, at sejlklubben i løbet af få år vil miste en tredejedel af sit areal.

Byrådet har netop taget en bid af opbevaringspladsen til private erhvervsdrivende. Tidligere tog de en del til autocamperpladsen, der også bruges om vinteren. Der er planer om at bygge en ny kommunal servicebygning, og den helt store bid tager kommunen, når der skal være plads til et antal boliger og  en ny busholdeplads.

Annonce

- Og hvis de gør det, så er der ikke længere plads til at opbevare både samtidig med udvikling af marinaen, siger Jørgen Larsen.

Bådejerne søger væk

Sejlklubben forudser, at hvis det ender, som politikerne har planlagt, vil marinaen ikke længere være en attraktiv lystbådehavn, og en væsentlig del af de cirka 40 procent af bådejerne, der har hjemme uden for Kerteminde, vil søge til andre havne.

Sådan forsvinder bådopbevaringspladsen

Bådopbevaringspladsen ved Kerteminde Marina var indtil for et par år siden på 24.000 kvadratmeter.

Ifølge sejlklubben risikerer pladsen at blive reduceret med 37 procent i løbet af få år:

Busterminal og boligbebyggelse                             5.260 kvadratmeter

Areal til ny servicebygning                                           950 kvadratmeter

Lokalplan 318, centerformål                                    1.250 kvadratmeter

Autocamperplads, anvendes også om vinteren   1.450 kvadratmeter

I alt                                                                                8.910 kvadratmeter

- Derfor skal vi handle nu, hvis vi skal sikre, at vi fremadrettet har en plads, der tilgodeser maritimudvikling i Kerteminde. Hvis der skal være plads til både udvikling og søsport og andet, så kan det ikke hjælpe, at vi bebygger området med noget, der ikke har med det at gøre. Der er ikke plads til en busholdeplads, der er ikke plads til en nettobutik, eller hvad det nu er, man vil bygge derhenne, siger Jørgen Larsen.

Annonce

Rod på pladsen

Sejlklubben er selv de første til at indrømme, at bådopbevaringspladsen i dag er lettere kaotisk, og det er derfor, politikerne har fået øje på den.

- Vi kan godt se på pladsen, at den trænger til et løft. Det roder da lidt. Der er nogle gamle både, det er vi da slet ikke blinde overfor. Vi skal have nogle nye stativer og en ny kran, der gør, at vi kan stuve det sammen på en lidt anden måde.

- Men vi vil også gerne sikre, at vi har plads til at udvikle marinaen fremadrettet, siger Jørgen Larsen.

Og det er der ikke plads til, hvis politikerne ender med at snuppe en tredjedel af bådopbevaringspladsen.

Annonce

Plads til at udvide

Som eksempel på, hvad brugerne af marinaen skal bruge pladsen til, nævner Jørgen Larsen, at der snart kommer nye miljøregler omkring spuleplads til både.

- Når bådene kommer op, skal de spules af, så bundmalingen ikke render ned i jorden. Det tager jo også noget plads, forklarer Jørgen Larsen.


- Vi kan godt se på pladsen, at den trænger til et løft. Det roder da lidt. Der er nogle gamle både, det er vi da slet ikke blinde overfor.

Formand for Kerteminde Sejlklub, Jørgen Larsen


- Der skal også være plads til, at kajakklubben kan udvide. Vi vil gerne sikre, at paddleboardklubben kan bygge et hus. Dykkerklubben skal også have plads til et nyt klubhus. Derfor skal vi gemme pladsen til maritim udvikling og ikke bruge den til eksempelvis en busholdeplads, fortæller Jørgen Larsen.

Derfor opfordrer sejlklubben byrådet til at droppe ideen om at bygge busholdeplads og boliger på bådopbevaringspladsen. I stedet skal busholdepladsen anlægges på Nordre Strandkile, hvor byrådet har planlagt at bygge boliger.

Har du nogen som helst tro på, at I kan få politikerne til at ændre mening?

- Kald mig bare naiv, vi håber til det sidste. Men vi er godt klar over, at der er nogen, der skal springe i forliget af partierne omkring havneplan, siger Jørgen Larsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Assens For abonnenter

Fem mænd fængslet efter politiaktion: En af de sigtede har med stor sandsynlighed haft tilknytning til tysk rockergruppering

Annonce