Annonce
Kerteminde

Sejlklub: - Vi skal have en marinapark

Kerteminde Sejlklubs formand Jørgen Larsen og næstformand Carsten Wagner er slemt kede af planerne om at bygge huse på vinteropbevaringspladsen. De er ved at gøre et indlæg klar til borgermødet om havneudvikling på torsdag den 6. oktober. Foto: Birgitte Carol Heiberg
  • Sejlklubben har en stribe ideer til, hvordan den gode forretning, marinaen er, kan blive endnu bedre. Men der er ikke plads til boliger

Kerteminde: - Kerteminde Marina indtjener hvert eneste år masser af penge til Kerteminde Kommune. Det er politikerne desværre alt for lidt opmærksomme på.

Kerteminde Sejlklubs formand Jørgen Larsen og næstformand Carsten Wagner er fortsat noget rystede over, at havneudviklingsplanen viste sig også at rumme planer om at bebygge dele af den plads, hvor sejlerne om vinteren kan opbevare deres både.

Det har fået dem til at sættes og ned og samle alle de ideer og planer, de har gået og puslet med i de senere år.

- Vi har jo i årevis gået med forskellige ideer og tanker, men det har været svært at få øje på politisk vilje til at styrke marinaen. Der er jo masser af muligheder med marinaen, men Kerteminde Kommune mangler at forholde sig til, hvad de vil med den - og jeg er bange for, at de mangler at se potentialet, siger Jørgen Larsen.

Havnens nye materialhal, der blev indviet i år, skal ifølge havneudvillingsplanen fjernes for at give plads til boliger. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Marinapark

- Kerteminde ligger helt unikt midt i landet med perfekt sejlervand, og hvis vi vil, kan vi skabe et sejlermekka. Det syntes vi, vil være den rigtige vej at føre udviklingen, at satse på det maritime, der bygger på byens historie, frem for at bygge huse og lukke mulighederne for udvikling ned.

Sejlklubben peger på, at i stedet for at bebygge vinteropbevaringspladsen tættest mod byen, kan man der anlægge en marinapark, der åbner sig ud mod Hindsholmvej. Et sted, der kan blive til glæde for både de lokale og turisterne.

- Det kan være noget med en amfiscene, kulturaktiviteter og små boder, således at byen og havnen bliver bundet sammen, ligesom politikerne efterlyser det, siger Jørgen Larsen.

- Man kan bare se til København og "Papirøen", der har fået sit helt eget kreative liv, tilføjer Carsten Wagner.

Annonce

Løfter ambitionsniveauet

De to sejlere fastslår med tilfredshed, at der i løbet af marinaens første 45 år er sket en stor udvikling. Og de har en stor tro på, at der kan komme lige så meget udvikling i de kommende 45 år, hvis der ellers bevares plads til det.

- Vi kunne blandt andet tænke os et fælles maritimt Aktivitetscenter, hvor de mindre sportsgrene kan samle sig. Det kunne f. eks. være kitesurfere, triatleter og paddleboardere, siger Jørgen Larsen og tilføjer:

- Det kan da også være, at sejlklubben får brug for at brede sig. Vi går og pusler med 2025-planer i retning af at løfte ambitionsniveauet og melde sig lidt mere ind i eliten (uden at slække på bredden). Vi er inspireret af Horsens, der satte sig som mål at komme til OL i 2016, og det mål nåede de. Blandt andet ved at styrke ungdomsafdelingen.

Carsten Wagner fortæller, at de allerede er langt med planer om at styrke påskens store Sail Extreme:

- Vi overvejer at udvide det til tre dage, så også tyske og svenske sejlere får lyst til at være med.

Annonce

Positivt samarbejde

Som Jørgen Larsen siger, så er Kerteminde kendt ude i landet, som stedet, hvor tingene sker, og der ry vil sejlklubben gerne gøre endnu bedre.

- Vi er meget imod planerne om at bygge på havnen og marinaen. Men vi stiller os ikke med korslagte arme - tvært imod byder vi positivt ind med et tilbud om at medvirke til at tegne nogle streger og lægge nogle planer, der kan fremme den maritime udvikling i stedet for at bremse den.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

Nyborg

Fotografer bag slottets mure

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Annonce