Annonce
Kerteminde

Sejlerfolket vil have den nye dagligvarebutik flyttet: Hvor skal bådene stå om vinteren?

Bådene ligger ikke altid helt lige på  marinaens bådopbevaringsplads. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Brugerne af marinaen tror ikke, politikerne vil lytte til dem. De forsøger alligevel at råbe byrådet op.
Annonce

Kerteminde:  - Hvor skal bådene stå om vinteren, når de mange bådpladser er forsvundet? skriver sejlerfolket i et åbent brev til byrådet, hvor de anbefaler politikerne at udsætte beslutningen om at placere en ny dagligvarebutik ved siden af Circle K på Hindsholmvej.

Den foreslåede placering, der blev afsløret for små to uger siden, vil nemlig endnu engang tage et stykke af bådopbevaringspladsen.

- Vi vidste ikke noget om, at der kom en dagligvarebutik, før end vi læste det i Stiften, fortæller næstformand i Kerteminde Sejlklub, Hans Jørgen Ellekilde, der ikke tør tror på, at politikerne vil lytte til, hvad brugerne af marinaen siger.

Sejlerfolket har nemlig i flere år forsøgt at råbe byrådet op, men lige lidt har det hjulpet. Politikerne har taget bid efter bid af bådopbevaringspladsen, og nu tager de en bid til.

- De tager lige, hvad de vil have. Og jeg er bange for, at beslutningen er truffet. Vi tror egentlig ikke, der er nogen som helst chance for at rykke på noget som helst. På den anden side er vi forpligtede til at gøre opmærksom på, at når Kerteminde fremhæver sig som et maritim sted, så er det her altså en klar forringelse af det maritime, siger Hans Jørgen Ellekilde.

Annonce

Mindre attraktiv

I forsøget på ikke bare at være dem, der altid siger nej, foreslår brugerne i stedet, at dagligvarebutikken skal placeres på nordsiden af Grønlandsgade. Der, hvor kommunen i dag har kontor.

Rutebilstationen kan så beholde sin nye plads ved siden af Circle K, som det var planen, indtil politikerne fik den ide, at der skulle være plads til en dagligvarebutik.


- Vi får ikke noget svar på det spørgsmål, når vi spørger politikerne. De glider af på det.

Hans Jørgen Ellekilde


- Det er afgørende, at der ikke forsvinder flere kvadratmeter fra bådopbevaringspladsen, for det betyder, at marinaen bliver endnu mindre attraktiv, siger Hans Jørgen Ellekilde, der peger på, at der lige om lidt kommer en udvidelse af marinaen med 100 nye bådpladser, og hvor skal de både ligge henne om vinteren?

- Vi får ikke noget svar på det spørgsmål, når vi spørger politikerne. De glider af på det, siger Hans Jørgen Ellekilde.

Annonce

1200-1500 kroner - hver vej

- Men vi ved, at kommunen allerede har peget på en plads ved siden af fyldepladsen (genbrugspladsen, red). Men at transportere en båd derud og tilbage igen koster 1200-1500 kroner hver vej - afhængig af bådens størrelse. Det er ekstra omkostninger, og så er Kerteminde Marina ikke længere så attraktiv, forklarer Hans Jørgen Ellekilde.

Sejlerfolket håber derfor, at politikerne på byrådsmødet 29. oktober vil udsætte beslutningen om en ny dagligvarebutik, så kommunens tekniske afdeling kan nå at kigge lidt nærmere på sejlernes forslag.

Bag det åbne brev til byrådet står: Kerteminde Sejlklub, Sejl- og Motorbådsklubben Amanda og Kerteminde Kajakklub.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce