Annonce
Nyborg

Sejlere frygter campister på Nokken

Lis Mylenberg har været havnemester i Nyborg siden foråret 2019. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Det er ikke kun fire østfynske campingejere, som er kritiske overfor planerne om en permanent plads til autocampere i et hjørne af lystbådehavnen. Det samme er flere medlemmer af Nyborg Sejlforening.

Nyborg: Som bådejer med plads på bro 0 i Nyborg Marina kan Frank Dall Kristensen følge med i de mange mennesker, børn såvel som voksne, der dagligt lægger vejen forbi Nokken.

"Selv om aftenen er der mange, som går eller kører til Nokken og får sig et hvil eller snakker med vennerne. Skal alt dette liv være slut på bekostning af nogle få sommerhuse på hjul? Jeg mener NEJ!," skriver han i et opslag på Nyborg Sejlforenings debatside på nettet.

Flere af foreningens andre medlemmer giver ham ret og enkelte opfordrer direkte bestyrelsen til at nedlægge protest.

Annonce

I en mail til redaktionen skriver Frank Dall Kristesen videre: "Desuden bliver havnens primære brugere, sejlerne, nedgraderet til forbipasserende gæster, da autocamperne de facto opnår ejerskab over området, da de betaler for strøm. En anlægsudgift, som havnens primære brugere formodentlig er med til at finansiere."

Havnemester Lis Mylenberg er ikke blevet kontaktet direkte af Nyborg Sejlforening i den konkrete sag, men hun er opmærksom på kritikken, fortæller hun til Fyens Stiftstidende. Hun mener dog ikke, at sejlerne har grund til bekymring - hverken på egne vegne eller på vegne af byens borger i almindelighed.

- Jeg ved godt, der findes en skitsetegning, som viser op mod 15 pladser til autocampere på Nokken. Men det bliver ikke den løsning, jeg vil gå efter. Her taler vi snarere om otte til ti pladser. Uanset hvad, vil der stadig være et grønt område tilbage på Nokken, som kan bruges af alle, forudser hun.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Assens For abonnenter

Fem mænd fængslet efter politiaktion: En af de sigtede har med stor sandsynlighed haft tilknytning til tysk rockergruppering

Annonce