Annonce
Sport

Sejl og sommer: Nordfynske sejlere hygger på Helnæs

Sejlklubben Egensedybet arrangerer sommercamp på Helnæs i denne uge. Privatfoto.

Sejlklubben Egensedybet arrangerer sejlercamp på Helnæs i denne uge.

Annonce

Helnæs: Unge sejlere og deres familier fra hele landet har i denne uge fra søndag til lørdag sat hinanden stævne på Helnæs, hvor den nordfynske sejlklub fra Egensedybet arrangerer sommercamp for femte år i træk i samarbejde med Dansk Sejlunion.

Det er ungdomslederen Klaus Måhr og hans kone Ena som er tovholdere for sommercampen, hvor cirka 25 ud af de 70 deltagere kommer fra den nordfynske klub.

- Vi er altid på Helnæs, fordi bugten er så god at sejle i, og vandet er lavt, så de yngste kan padle rundt i sikkerhed, fortæller Klaus Måhr.

Deltagerne er mellem 8 og 25 år, men når man tager familiemedlemmerne med, spænder alderen helt op til de 60 år. Lejren har udgangspunkt i campingpladsen, og stedet er helt optimalt, fordi klubben kan have alt sit udstyr liggende på en mark ned til vandet.

Man har før drøftet muligheden for at flytte campen til Hasmark Strand Camping, men udstyret kan ikke ligge frit på stranden, og vandet ved Hasmark er heller ikke lige så godt som ved Helnæs, erkender Klaus Måhr.

Selvom der var fodbold onsdag aften, løb der 30 unge rundt og spillede rundbold udenfor. Vi har heller ikke nogen computere og ipads. Vi spiller kort og brætspil, så vi er næsten tilbage ved dengang, hvor vi andre var børn.

Klaus Måhr, Sejlklubben Egensedybet
Mange af de unge sejlere har deres familier med på sommerlejren. Privatfoto.
Annonce

Nye og gamle

På sejlercampen har både erfarne og helt nye sejlere mulighed for at komme og prøve kræfter med sejlads som sport. Her kan man både prøve optimistjolle, tera-jolle, wayfarer og 49'er for blot at nævne nogle få eksempler.

Mange frivillige sørger for at bemande bådene og lave mad om aftenen. Det sociale er nemlig en vigtig del af sommercampen. Torsdag aften kom bestyrelsesmedlemmer fra klubben for eksempel og lavede helstegt pattegris.

- Selvom der var fodbold onsdag aften, løb der 30 unge rundt og spillede rundbold udenfor. Vi har heller ikke nogen computere og ipads. Vi spiller kort og brætspil, så vi er næsten tilbage ved dengang, hvor vi andre var børn, fortæller Klaus Måhr.

Næste års sommercamp finder sted i uge 28, og man kan allerede tilmelde sig ved Klaus Måhr nu på telefon 40 45 95 88.

- Og man behøver altså ikke have nogen erfaring. Man skal bare have lysten til at komme og prøve, siger ungdomslederen.

Mange har sin familie med på Helnæs, men unge mennesker kan også deltage alene uden familie.

Sejlklubben Egensedybet arrangerer sommercamp på Helnæs i denne uge. Privatfoto.
Sejlklubben Egensedybet arrangerer sommercamp på Helnæs i denne uge. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce