Annonce
Fyn

Se vinderne her: De har tidligere vundet Bland Dig Prisen

John Kaspersen fra Nørre Aaby fik Bland Dig prisen til sidste års Det Fynske Folkemøde. Arkivfoto: Vibeke Volder
Seks vindere er allerede blevet tildelt Bland Ddig Prisen for at blande sig i lokalsamfundet, siden Fyens Stiftstidende afholdt det første Det Fynske Folkemøde i 2013. Se hvem de er herunder.

Brødtekst

Annonce

2018: John Kaspersen

John Kaspersen fra Nørre Aaby fik Bland dig Prisen i 2018. Arkivfoto: Vibeke Volder

John Kaspersen står blandt andet bag begivenheden Nørre Aaby i bevægelse, der finder sted hvert år den første lørdag i juni i Tusindårslegeparken i Nørre Aaby. Han vandt Bland dig Prisen 2018 for sit store engagement i lokalområdet og for at sætte ting i gang.

2017: Susan Dam Andersen

Formand for Gro Odense Byhaver,Susan Dam Andersen, modtog Bland Dig Prisen 2017. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Formand for Gro Odense Byhaver, Susan Dam Andersen, modtog Bland dig Prisen 2017 for sit grønne engagement for urbane fælleshaver og andre grønne initiativer som Halmhuset på Flakhaven.

2016: Veflinge Lektiecafé

Arkivfoto: Michael Bager

I Veflinge kastede lokale borgere sig ind i kampen for at tage imod de flygtninge fra Syrien, som er blevet sendt til byen, og den store indsats de lagde i dette gjorde, at de blev vinder af Bland dig Prisen i 2016.

2015: Oprør fra Udkanten

Arkivfoto: Yilmaz Polat

Initiativtagerne bag Oprør fra Udkanten, Viggo Mortensen og Finn Slumstrup, blev nomineret til Bland dig Prisen for deres store arbejde med at få Ærø på nationens dagsorden. På bare et år voksede bevægelsen til et landsdækkende netværk med flere end 500 medlemmer.

2014: Aktionsgruppen Allested-Vejle

Arkivfoto

Borgerne i Allested-Vejle stod over for at skulle miste deres folkeskole, hvis kommunen gennemførte de varslede spareplaner. Det ville borgerne ikke finde sig i. De nedsatte en borgergruppe på 15 mand, der samlede ind til markedsføring for byen for at skaffe tilflyttere, og det fik dem nomineret til Bland Dig Prisen, som de vandt.

2013: Busbanden fra Morud

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Busbanden fra Morud blev de første vindere af Bland dig Prisen. De kæmpede for, at den lokale offentlige transport stadig var et godt tilbud til borgerne i Morud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce