Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se videoen: Politiet ophæver afspærring af område i Espe - kriminalteknikere ankommer, drone har været i luften

OPDATERET KLOKKEN 07.22

Ekstra Bladet skriver lørdag morgen, at politiets teknikere er ankommet til Espe, og at det fortsat er droner i luften over området.

Politiet har fredag cirka klokken 23 ophævet afspærringen af Lydinge Møllevej i Espe tæt på den gård, hvor politiet har været talstærkt til stede i forbindelse med fredagens omfattende politiaktion.

Det fortæller Fyens.dk's reporter på stedet.

En af politiets kassevogne, formentlig med teknisk udstyr til efterforskning, ankom tidligere på aftenen til adressen.

En drone har i løbet af fredag aften cirkuleret i luften over området ved gården. Muligvis undersøger dronen området med et termisk kamera, men det vides ikke med sikkerhed, ligesom det heller ikke vides, hvilken form for efterforskning der i øvrigt foregår på stedet.

Klokken 23 slutter sodavandsdiskoteket for en masse unge i Espe Forsamlingshus, der er umiddelbart op af afspærringen. Arrangørerne skriver på Facebook, at festen er forløbet okay til trods for det massive politiopbud.

Annonce
Lydinge Møllevej spærret en del af fredag aften. Foto: Daniel Kofoed.

Ved du noget?

Du kan tippe redaktionen på webred@fyens.dk eller på 65 45 51 10.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce