Annonce
Middelfart

Se videoen og alle billederne: 200 julemænd ræsede gennem gågaden i silende regn

Op imod 200 kostumeklædte julemænd og nisser trodsede regnen til julemandsræs søndag formiddag i Middelfart. Efterfølgende var der lagt op til hygge i julebyen. Foto: Peter Leth-Larsen
Søndag formiddag blev der traditionen tro afholdt julemandsræs med start fra Torvet i Algade i Middelfart. Det blev en våd omgang for de op imod 200 julemænd og nisser, der måtte overholde kostume-dresscoden for at være med i løbet.

Middelfart: Ho, ho, ho, lød det gentagne gange fra kommentatoren, mens flere og flere julemænd og nisser samledes på Torvet i Algade søndag formiddag for at lave opvarmningsøvelser forud for årets julemandsræs.

Dresscoden var røde og hvide dragter og en nissehue på hovedet, men de fleste havde nok ønsket sig, at julemandens garderobe også indeholdt et regnslag. Himlen havde åbnet sig allerede fra morgenstunden, og selvom det våde vejr blev til dryp for en stund efter startskuddet, vendte bygerne tilbage.

To minutter i 11 flokkedes de op imod 200 deltagere alligevel bag stregen under målportalen beklædt med billeder af julemænd og kristtjørn. Og kort efter blev Middelfarts gågade og de tilhørende sidegader indtaget af kostumeklædte kondiløbere, der blandt andet skulle forbi Middelfart Sparekasse i Havnegade, hvor de cirkulerede rundt om et stort, pyntet grantræ til lyden af julehits.

I år var tiende gang, der blev afholdt julemandsræs i Middelfart, og gennem tiden har der været skiftende arrangører. De første tre år stod Mads Stryhn, der også er løbsleder for Lillebælt Halvmaraton, bag ræset, men siden har det været OK Melfar, der har sørget for det. I år var arrangørrollen dog tilbage i hænderne på Mads Stryhn, der havde inviteret til julemandsløb sammen med sparekassen og Middelfart Handel.

- Det er bare et sjovt løb - rigtig julesjov, konstaterede han.

Selvom regnen kan have været årsagen, var antallet af deltagere til ræset dog ikke så højt, som det tidligere har været. Rekorden er efter sigende 500, men det tal satser Mads Stryhn på, at løbet nok skal nå op på i fremtiden.

- Det må vi kunne igen, sagde han og forklarede, at det blot var tre uger siden, han og de nye medarrangører tog over.

Annonce
Mange af dem, der deltager i julemandsræset i Middelfart, er familier, hvor alle mand får lov at løbe gennem gågaden i det røde og hvide tøj. Foto: Peter Leth-Larsen

Martin blev nummer to

Julemandsræset er i alt fem kilometer - to gange 2,5 kilometer - langt og løbes af både børn og voksne. Omkring tyve minutter efter startskuddet stod de første allerede og pustede bag målstregen, og kommentatoren påpegede, at de "nok havde sprunget julebryggen over" på et af stoppene undervejs.

Andenpladsen gik til 40-årige Martin Bekke, der havde taget turen fra Odense for at deltage i ræset sammen med sin nevø, men dog konstaterede, at han nok var kommet til at løbe fra nevøen undervejs.

- Det var ellers svært med julemandstøjet. Jeg kæmpede med det, og det faldt halvt af, fortalte han, mens han viste, hvordan størrelsen på bukserne var næsten det dobbelte af hans egen.

Han havde dog ikke ladet regnvejret ødelægge fornøjelsen af at løbe gennem Middelfart by.

- Det er godt, at man kommer ind mellem forretningerne. Det er et anderledes løb, og det er rigtig hyggeligt, sagde han.

Efter løbets afslutning bød julebyen på Torvet blandt andet på lune klejner til de våde julemænd.

Ruten for de 200 løbende julemænd gik blandt andet gennem Middelfart Sparekasse, hvor de skulle dreje om et stort, pyntet juletræ. Foto: Peter Leth-Larsen
De seneste år har OK Melfar stået bag julemændsræset, men Mads Stryhn, Middelfart Sparekasse og Middelfart Handel har overtaget arrangørrollen. Foto: Peter Leth-Larsen
Julemandsræs i Middelfart 2019. Foto: Peter Leth-Larsen
Julemandsræs i Middelfart 2019. Foto: Peter Leth-Larsen
Julemandsræs i Middelfart 2019. Foto: Peter Leth-Larsen
Julemandsræs i Middelfart 2019. Foto: Peter Leth-Larsen
Julemandsræs i Middelfart 2019. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce