Annonce
Assens

Se videoen: Ny Netto åbner i landsby - beboerformand kalder det 'et stort skridt frem'

Der var rift om parkeringspladserne, da ny Netto-butik åbnede ved Skallebølle efter et halvt års byggeri. Børn fra Bøllehuset har fulgt ivrigt med i byggeriet og var blandt de første kunder.

Skallebølle: Den har været længe ventet. Men 11. maj slog den nye Netto-butik ved Skallebølle endelig dørene op, et halvt år efter første spadestik blev taget.

Det er otte år siden, planerne om at bygge en dagligvarebutik ved rundkørslen i Skallebølle første gang spirede hos bygherren Amstrup & Baggesen, og ønsket blandt visse borgere i byen har været så stort, at der blandt andet er oprettet en facebookgruppe ved navn "Ja tak til Netto i Skallebølle" med 700 følgere.

- Det er da intet mindre end fantastisk, mener Niels Drejergaard, som er formand for Skallebølle Beboerforening.

Annonce

- Da vi mistede vores skole, syntes vi, at vi blev slået tilbage i forhold til bosætning. Vi har en ambition om, at vores landsby skal være levende, mangfoldig og et godt sted at bo. Med den nye butik synes jeg da, at vi tager et stort skridt frem igen, siger han.

Han er yderst tilfreds med den nye Netto, der ligger ved rundkørslen, som markerer indgangen til Skallebølle, når man kommer fra Odense.

Majbritt Himmelstrup bor i Skallebølle og er pædagogisk assistent i børnehaven Bøllehuset. Hun var blandt kunderne på Nettos første åbningsdag. Også hun er glad for byens nye butik.


De glæder sig til, at de kan gå med mor og far op at handle, og nogle af dem mener endda, at de kan gå op at handle på egen hånd. Men det har vi snakket om, at det skal man nok ikke.

Majbritt Himmelstrup, pædagogisk assistent hos Bøllehuset


- Jeg har boet her næsten hele mit liv og har altid skullet starte bilen og køre mod Vissenbjerg eller Tommerup eller mod Odense, hvis vi skulle handle, og nu kan vi bare tage cyklen og køre herop. Det bliver så skønt, det bliver så nemt, siger hun.

Lokal opbakning

Majbritt Himmelstrup havde taget en gruppe børnehavebørn med. De ventede ude foran butikken sammen med en kollega, mens hun købte olie, som børnehaven skal bruge til at lave popcorn over bål. Siden efteråret har børnene i Bøllehuset ivrigt fulgt med i byggeriet ved rundkørslen, fortæller hun.

- De glæder sig til, at de kan gå med mor og far op at handle, og nogle af dem mener endda, at de kan gå op at handle på egen hånd. Men det har vi snakket om, at det skal man nok ikke, griner Majbritt Himmelstrup.

Efter otte år er der åbnet en dagligvareforretning ved rundkørslen i Skallebølle. Det blev Netto, der 11. maj slog dørene op. Foto: Sandra Goldek

Den lokale opbakning i Skallebølle er stor, oplever butikschef Jon Steen Olsen, der har en fortid som chef i flere andre Netto-butikker. Men pendlerne bliver formentlig den største kundegruppe, vurderer han.

- Det er også derfor, vi har sat ladestandere op til elbiler og etableret ekstra mange parkeringspladser. Det er ikke typisk, at vi laver så stort et anlægsarbejde som dette, siger han.

Annonce

Over al forventning

Da den nye Netto åbnede tirsdag, var det med orkester og kaffe til kunderne, der ventede på, at dørene åbnede klokken otte. Desværre viste vejret sig ikke fra sin bedste side, og meget af dagen regnede det.

Jon Steen Olsen er butikschef hos Netto i Skallebølle. Han har tidligere været butikschef hos blandt andet Netto i Vejle. Foto: Sandra Goldek

Men ellers er åbningsdagen gået godt, oplever Jon Steen Olsen.

- Vi havde lidt it-udfordringer, lige før vi åbnede, men dem fik vi løst. Vi har forberedt personalet grundigt på, hvad man kan forvente af sådan en dag. Det kan godt virke voldsomt, når der kommer så mange mennesker på en gang, siger butikschefen, der ikke vil sætte antal på, hvor mange kunder, man forventer på åbningsdagen.

- Det er gået rigtig godt, over al forventning, konstaterer han.

Jon Steen Olsen kan blandt andet forvente at få endnu et besøg af beboerformanden, som ellers lagde vejen forbi, da butikken åbnede klokken otte.

- Jeg var deroppe for at høre musikken og gik ind i butikken, men jeg havde ikke fået indkøbssedlen med fra min kone, så jeg må derop igen senere, fortæller Niels Drejergaard med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce