Annonce
Middelfart

Se videoen: Monika og Simon spiller på plejehjemmene

Beboerne på Gelsted Plejehjem fik onsdag besøg. Middelfart-duoen Kinship tage rundt og spiller på plejehjem i hele kommunen for at sprede lidt glæde og for at give en god oplevelse i en tid, hvor der ikke sker så meget.

Gelsted: Et par beboere rykkede ud i solskinnet og tæt på hinanden på en lille bænk i den lukkede gårdhave. Med lukkede øjne, svingende hænder og vippende fødder nød de musikken, som Middelfart-duoen Kinship blæste ud af højtalerne. Indenfor sad flere beboere for åbne vinduer og rokkede med.

- Hva’ gør vi nu, lille du, sang 21-årige Monika Miftaraj, mens 22-årige Simon Madsen spillede gården op på guitar.

Og det kunne de lige så godt, for alt det, de to plejer at lave, er gået i stå. Monika Miftaraj går på musikalsk grunduddannelse i Esbjerg, og Simon Madsen, der for øvrigt er opvokset i Gelsted, lever af at spille og undervise i musik.

Men så kom idéen om at spille for nogen, som ville blive glade for et musikalsk besøg

- Jeg fandt en liste over alle plejehjem og bofællesskaber i Middelfart Kommune, og så ringede jeg rundt, fortalte Simon Madsen, der fik et ”ja tak” fra samtlige plejehjem, som han kontaktede.

Annonce
Det var en lidt anderledes koncert, hvor tilskuerne holdt sig på god afstand, men lyden og musikken fejlede ingenting. Foto: Mia Harm Madsen

Noget at synge med på

Duoen tager ikke noget for deres optrædener, men for dem handler det lige så meget om at have lidt at tage sig til, og i de næste dage er kalenderen fyldt.

- For os handler det om at give de ældre en oplevelse. Vi får også noget ud af det, for vi savner at spille, sagde Monika Miftaraj.

Første stop på turen var plejehjemmet i Gelsted, og senere på dagen gik turen til Ejby. I de kommende dage får resten af kommunens plejehjem musikalsk besøg.

- Næsten alle steder, jeg ringede hen, sagde de, om vi så ikke ville spille noget, som beboerne kendte. Noget, de kan huske og synge med på. Derfor har vi valgt ældre sange som Elvis eller danske sange som Kim Larsen og Poul Krebs, fortalte Simon Madsen.

Monica Miftaraj og Simon Madsen fra duoen Kinship turnerer i disse dage på alle plejehjemmene i Middelfart Kommune. Formålet er at sprede lidt musikalsk glæde. Her spiller de på plejehjemmet i Gelsted, hvor beboerne lytter med for åbne vinduer. Et par stykker fandt vej ud i solen og alle klappede efter hvert nummer. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce