Annonce
Middelfart

Se videoen: Assens-borgmester vandt kørestolsræs i Middelfart

Middelfart Kommunes 2. viceborgmester Ulla Sørensen måtte til gengæld nøjes med en tredjeplads, da der blev afholdt kørestolsræs på Nytorv fredag eftermiddag.

Middelfart: Fredag eftermiddag ræsede 2. viceborgmester i Middelfart Kommune Ulla Sørensen (S), 1. viceborgmester i Fredericia Kommune Susanne Eilersen (DF) og borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) om kap i kørestol på Nytorv i Middelfart.

Det skete under et arrangement til fordel for unge med handicap, som Dansk Handicap Forbunds Lillebælt-afdeling stod i spidsen for.

Kapløbet begyndte med tre prøverunder, hvor de tre politikere fik lov at øve sig i kørestolene ved at manøvrere uden om en række kegler på torvet. Herefter kom den afgørende runde, hvor de skulle se, hvem der hurtigst kunne komme fra Nytorv, over forbi Kvickly på den anden side af vejen, rundt om rådhuset og tilbage til startpunktet på torvet.

Annonce

Søren Steen Andersen viste sig at være stærkt overlegen både i prøverunden, som kan klarede på et minut og 17 sekunder, og den efterfølgende, afgørende runde, hvor han nåede i mål, før hans to modstandere endnu var kommet til syne bag rådhuset.

- Jeg kom kun for at deltage og ikke for at vinde, men når man er i det, skal man selvfølgelig give den en skalle, sagde han og fortalte, at han da også godt kunne mærke i skuldrene, at han havde givet den gas.

Løbets andenplads gik til Susanne Eilersen, mens det blev Middelfart Kommunes Ulla Sørensen, der kom sidst i mål.

Efter kørestolsræset fortsatte dagen med oplæg fra Ulla Sørensen, formand for Ungdomskredsen i Dansk Handicap Forbund Zakaria Naser og Susanne Olsen, som er formand for Dansk Handicap Forbund.

2. viceborgmester i Middelfart Kommune Ulla Sørensen (S), 1. viceborgmester i Fredericia Kommune Susanne Eilersen (DF) og borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) dystede fredag i kørestolsræs. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce