Annonce
Kerteminde

Se videoen: Årets borger troede, han skulle til møde - rundt om hjørnet stod borgmesteren med champagne

Fra venstre: Formand for Folkeoplysningsudvalget, Erling Knudsen. Borgmester Kasper Olesen. Årets borger i Kerteminde Kommune, Steen Hjorth. Viceborgmester Hans Luunbjerg.
Prisen som Årets borger blev i år givet til Steen Hjorth for hans frivillige arbejde med at styrke landsbyerne.

Kerteminde: Hvide vægge og opstablede stole. Det nu hovedsageligt tomme frivilligcenter i Kerteminde er en del anderledes end sidste år, men sådan må det være.

Folk samles i rummet, herunder borgmester Kasper Ejsing Olesen, viceborgmester Hans Luunbjerg, og formanden for Folkeoplysningsudvalget, Erling Knudsen. Luften i rummet er tykt af forventning og spænding.


Når man kigger rundt i Kertemindes landsbyer, ser man ikke til salg skilte. Det er på grund af dig.

Kasper Ejsing Olesen


Manden, som de alle er samlede for at hædre i dag, er Steen Hjorth, formand for Kertemindes landsbyråd. Uden at vide hvad der skal ske, tropper han op i frivilligcenteret.

Annonce

Vinderen skal overraskes

Steen Hjorth kåres primært for sine mange års kamp for landsbyerne, hvor han ifølge borgmester Kasper Ejsing Olesen, virkelig gør en forskel.

- Han er en som virkelig har meget overskud. Han har været fattet og dygtig. Han har ikke bare været en som siger, hvad han vil have, han er en af dem, der fortæller, hvordan man når dertil. Han har virkelig gjort sit for kommunen, siger borgmesteren.

De forsamlede kom inden Steen Hjorth. Det er traditionen, at modtageren af Årets borger skal overraskes med prisen. Steen Hjorth er lokket derhen med lidt vage begrundelser, men sagde ja til at møde op.

Han kommer ind i rummet. Folk er stadig skjult af en hvid skillevæg. Det er først, da han står helt inde i rummet, at han ser de folk, som ligger på lur.

Forundring er i hans ansigt. Det forvandler sig hurtigt til et stort smil, da Kasper Olesen går frem for at snakke iført bogmesterkæden. Med viftende arme og et stort smil forklarer borgmesteren, hvorfor de er samlet. Han lister Steen Hjorts mange bedrifter op, og udnævner ham derefter som årets borger.

- Når man kigger rundt i Kertemindes landsbyer, ser man ikke til salgskilte. Det er på grund af dig, slutter borgmesten sin tale af med.

Annonce

Overrumplet og overrasket

Efter borgmesterens tale, langes der til fadet. Et bord med forfriskninger, heriblandt sodavand og champagne, bliver flittigt besøgt af de deltagende. De snakker og griner, og Steen Hjorth danner centrum. Han er i godt humør, og han er overrasket.

- Jeg havde virkelig ikke set det komme. Man tænker jo slet ikke på den slags, nu hvor alt er lukket ned. Jeg troede måske bare, vi skulle snakke lidt om landsbyerne, der er stadig nogle hængepartier, siger han.

Steen Hjorth er valgt til Årets borger ud af seks mulige kandidater. Selvom han nu modtager den fine pris, går den 67-årige mand absolut ikke med tanker om, at begynde at drosle ned.

- Jeg skal ikke begynde at slappe af nu. Der er jo stadig en masse ting, som skal gøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB kan nå femtepladsen med sejr i Vejle

Annonce