Annonce
Sydfyn

Se video: To slæbebåde forsøger at trække grundstødt fragtskib fri ved Marstal

Fyns Amts Avis tog med Ærø Søredningsforening en tur rundt om det grundstødte fragtskib Norholm, som på tredje døgn sidder fast ud for Marstal. Her kan du se, hvordan det så ud.
Annonce

Ærø: Hun sidder fast. I lørdags var det meget tæt på indsejlingen til Marstal Havn, og mandag er det et stykke længere ude i sejlrenden.

Skipper John Vestergaard fra Ærø Søredningsforenings fartøj, Erria Rescue, viser på skærmen, at skibet faktisk ligger omkring 50 meter fra sejlrenden. Bagbord for redningsfartøjet kan vi se, at bølgerne brækker, hvilket indikerer, hvor lidt vand der egentlig er. Ganske tæt derpå ligger Norholm.

Slæbebåden Asterix fra bugservirksomheden DBB Salvage ligger helt op ad skroget på den ene side af skibet, mens Dolphin fra NH Svendborg Bugser er parat til at trække i Norholm agten fra.

Da vi er på vej rundt om skibet og går helt tæt på Asterix, oplyser et besætningsmedlem, at man er ved at pumpe ballast ud af Norholm.

Ifølge skibsmægler Boye Kromann var det planen derefter at forsøge at bugsere fragtskibet, som har flis med til Marstal Fjernvarme, ind i havnen.

Da vi er på vej ind i havnen igen, møder vi statens miljøskib Marie-Miljø, som er på vej ud til fragtskibet. Ifølge Boye Kromann er miljøskibet dog kun til stede for at se, at alt går rigtigt for sig.

- Skibet har stået på sandbund. Jeg tror ikke, man skal forvente, der er sket nogen skade på skibet, siger han.

Klokken godt 14.30 er Norholm i øvrigt ved at komme fri. Og det skulle da også gerne være, inden det hårde vejr tager til, og vandstanden falder igen.

- Det skal være nu, men det ligner herfra, hvor jeg sidder, at de gøre rimelig gode fremskridt, siger han.

Slæbebåden Dolphin fr NH Svendborg Bugser er parat til at trække i Norholm. Foto: Anders C. Østerby
Fragtskibet Norholm med Marstal Havn i baggrunden. Det er slæbebåden Asterix til højre. Foto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce