Annonce
Bagsiden

Se video: Sådan fungerer tricket med at sidde uden en stol

Læserne har bidraget flittigt med forslag til, hvordan "møbelhandlernes skræk" kan holde sig i luften.

I tirsdags bragte vi et billede fra Hamburg af en gadekunstner klædt helt i guld, som sad bomstille i timevis ... uden en stol. Hvordan kan det lade sig gøre, spurgte vi?

Det har rigtig mange af jer skrevet ind med forklaringer på. Nogle af jer har indsendt fine skitser af, hvordan man med et skjult stålskelet kan holde en statue i en akavet stilling. Tak for det, men guldmanden er ikke en statue, og det ved Jørgen Benthin, Odense, lidt om. Han skriver:

- Forklaringen er der ikke megen mystik i. For nogle år siden iagttog vi i Puerto Rico på Gran Canaria en lignende forgyldt mand siddende i luften med fødderne på en forgyldt kasse. Vi undrede os nogle dage, indtil vi en aften så manden pakke sammen og forlade stedet. Han sad på et metalstativ som var indbygget i det forgyldte overtøj og sko og med stor metalstøttefod i den forgyldte kasse.

Annonce
Stoletricket fotograferet i Palma. Foto: Erling Hansen

Hel serie af stolemænd

Erling Hansen fra Odense må have en særlig interesse for stolemænd eller flyvende mænd. Han har sendt os en række billeder og skriver:

- Inspireret af den siddende mand i Hamburg, som ses på Bagsiden i dag mindes jeg noget lignende, som jeg har set forskellige steder. Jeg undersøgte lidt på sagen, og fandt, at der er tale om et gammelt indisk trick, hvor et stangsystem bærer et lille sæde alt skjult af tøj og andet.

- Jeg tror manden i Hamburg benytter samme fidus, blot i en enklere udgave, hvor den lodrette bærestang er inde i det ene bukseben.

Video af opstilling

Dermed må sagen om "møbelhandlernes skræk" eller "den hamburgske stolemand" være opklaret: Manden sidder på en stol, monteret på en stang, der står på en plade i en kasse.

Hvis I læser denne artikel på www.fyens.dk eller www.fynsamtsavis.dk kan I se en lille video, der viser, hvordan en anden kunstner, "sølvmanden fra Londong", forbereder sit stoletrick og hvordan han kan stille apparatet op på en gågade så hurtigt og diskret, at kun få forbipasserende når at opdage, hvordan sagen hænger sammen.

Tak til Danmarks mest vidende bagsidelæsere. I svigter aldrig.

Udvidet stoletrick fotograferet i Avignon. Foto: Erling Hansen
Stoletricket fotograferet i Wien. Foto: Erling Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Bagsiden

Pletskud: Sidste ombæring

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];