Annonce
Bagsiden

Se video: Sådan fungerer tricket med at sidde uden en stol

Læserne har bidraget flittigt med forslag til, hvordan "møbelhandlernes skræk" kan holde sig i luften.

I tirsdags bragte vi et billede fra Hamburg af en gadekunstner klædt helt i guld, som sad bomstille i timevis ... uden en stol. Hvordan kan det lade sig gøre, spurgte vi?

Det har rigtig mange af jer skrevet ind med forklaringer på. Nogle af jer har indsendt fine skitser af, hvordan man med et skjult stålskelet kan holde en statue i en akavet stilling. Tak for det, men guldmanden er ikke en statue, og det ved Jørgen Benthin, Odense, lidt om. Han skriver:

- Forklaringen er der ikke megen mystik i. For nogle år siden iagttog vi i Puerto Rico på Gran Canaria en lignende forgyldt mand siddende i luften med fødderne på en forgyldt kasse. Vi undrede os nogle dage, indtil vi en aften så manden pakke sammen og forlade stedet. Han sad på et metalstativ som var indbygget i det forgyldte overtøj og sko og med stor metalstøttefod i den forgyldte kasse.

Annonce
Stoletricket fotograferet i Palma. Foto: Erling Hansen

Hel serie af stolemænd

Erling Hansen fra Odense må have en særlig interesse for stolemænd eller flyvende mænd. Han har sendt os en række billeder og skriver:

- Inspireret af den siddende mand i Hamburg, som ses på Bagsiden i dag mindes jeg noget lignende, som jeg har set forskellige steder. Jeg undersøgte lidt på sagen, og fandt, at der er tale om et gammelt indisk trick, hvor et stangsystem bærer et lille sæde alt skjult af tøj og andet.

- Jeg tror manden i Hamburg benytter samme fidus, blot i en enklere udgave, hvor den lodrette bærestang er inde i det ene bukseben.

Video af opstilling

Dermed må sagen om "møbelhandlernes skræk" eller "den hamburgske stolemand" være opklaret: Manden sidder på en stol, monteret på en stang, der står på en plade i en kasse.

Hvis I læser denne artikel på www.fyens.dk eller www.fynsamtsavis.dk kan I se en lille video, der viser, hvordan en anden kunstner, "sølvmanden fra Londong", forbereder sit stoletrick og hvordan han kan stille apparatet op på en gågade så hurtigt og diskret, at kun få forbipasserende når at opdage, hvordan sagen hænger sammen.

Tak til Danmarks mest vidende bagsidelæsere. I svigter aldrig.

Udvidet stoletrick fotograferet i Avignon. Foto: Erling Hansen
Stoletricket fotograferet i Wien. Foto: Erling Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Odense

Jeppe Aakjær eller Bendt Bendtsen

Annonce