Annonce
Nyborg

Se video: Så graves der ud til tal- og aktivitetsparken

I denne uge begyndte forarbejdet til ny park, der kombinerer fysisk aktivitet og motorik med elementer fra matematikkens verden. Det officielle første spadestik må dog vente lidt endnu.

Nyborg: Det var en glad og lettet formand Lars Bergholdt, som i denne uge kunne se gravemaskinerne rulle ind på et areal ved Kampsporten Hus.

- Det er med en tåre i øjet, at vi i dag er vidne til første spadestik. Det har vi godt nok ventet længe på, konstaterede han på vegne af den samlede bestyrelse for den kommende tal og aktivitetspark i Nyborg.

Hele fem år er gået, siden idéen om en udendørs aktivitetsbane ud til Vestergade blev født. Siden har projektet ændret form og fremstår nu som noget helt unik. Kombinationen af fysisk aktivitet og motorik med elementer fra matematikkens verden er nemlig ikke set før i Danmark.

Selv er formanden ikke i tvivl om, at det helt særlige koncept er en af hovedårsagerne til, at man i slutningen af 2019 fik tilsagn om en donation på hele 2,4 millioner kroner fra Willum Fonden.

Også Nyborg Kommune, VUC/HF samt DGI har bevilliget penge til projektet, så man nu er oppe på at have indsamlet 3,5 millioner kroner i alt.

De næste to-tre uger skal bruges på jordarbejde. Herefter tager man fat på installationen af de forskellige elementer i parken, der er åben for alle, men som vil være indrettet på en måde, så den kan indgå i undervisningen af HF og VUC's særlige forløb for talblinde.

- De talblinde har brug for at røre ved tingene og få tingene i virkelig størrelse. Det drejer sig om at få rummeligheden med i uddannelsen, og det kæmper vi meget med, som afdelingsleder Anders Munch Hansen tidligere har forklaret til Fyens Stiftstidende.

Blandt elementer vil være en løbebane, der samtidig fungerer som en oversigt over de vigtigste begivenheder i Nyborgs historie. Pointen er, at afstanden mellem årstallene får den rigtige målestok. Så når to ting er sket med mange års mellemrum, vil der også være langt imellem dem på løbebanen. Og omvendt.

Selv om gravemaskinerne altså er rykket ind, venter man lidt endnu med det officielle første spadestik. Det er naturligvis corona-krisen, der endnu engang sætter sit præg på begivenhederne.

Lars Bergholdt forventer, at det første spadestik i stedet vil finde sted i maj, mens den egentlige indvielse af den nye park må vente til lige efter sommerferien.

Formanden for parkens bestyrelse, Lars Bergholdt, fik selv lov til at "prøvekøre" gravemaskinen, inden det egentlig arbejde gik i gang. Foto: Kasper Riggelsen
Arealet bag Kampsportens Hus skal blandt andet rumme en multibane og en løbebane. Begge dele vil indeholde elementer fra matematikkens verden. For eksempel vil multibanen rumme et koordinatsystem. Også en gåtabel, et regnebord og en parkourbane med tilhørende kugleramme indgår i projektet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Middelfart For abonnenter

Claus servicerer folk med mad og musik og tør drømme om mere: - Kunne det ikke være et fedt sted at lave en byfest?

Annonce