Annonce
Nyborg

Se video: Så graves der ud til tal- og aktivitetsparken

I denne uge begyndte forarbejdet til ny park, der kombinerer fysisk aktivitet og motorik med elementer fra matematikkens verden. Det officielle første spadestik må dog vente lidt endnu.

Nyborg: Det var en glad og lettet formand Lars Bergholdt, som i denne uge kunne se gravemaskinerne rulle ind på et areal ved Kampsporten Hus.

- Det er med en tåre i øjet, at vi i dag er vidne til første spadestik. Det har vi godt nok ventet længe på, konstaterede han på vegne af den samlede bestyrelse for den kommende tal og aktivitetspark i Nyborg.

Hele fem år er gået, siden idéen om en udendørs aktivitetsbane ud til Vestergade blev født. Siden har projektet ændret form og fremstår nu som noget helt unik. Kombinationen af fysisk aktivitet og motorik med elementer fra matematikkens verden er nemlig ikke set før i Danmark.

Selv er formanden ikke i tvivl om, at det helt særlige koncept er en af hovedårsagerne til, at man i slutningen af 2019 fik tilsagn om en donation på hele 2,4 millioner kroner fra Willum Fonden.

Også Nyborg Kommune, VUC/HF samt DGI har bevilliget penge til projektet, så man nu er oppe på at have indsamlet 3,5 millioner kroner i alt.

De næste to-tre uger skal bruges på jordarbejde. Herefter tager man fat på installationen af de forskellige elementer i parken, der er åben for alle, men som vil være indrettet på en måde, så den kan indgå i undervisningen af HF og VUC's særlige forløb for talblinde.

- De talblinde har brug for at røre ved tingene og få tingene i virkelig størrelse. Det drejer sig om at få rummeligheden med i uddannelsen, og det kæmper vi meget med, som afdelingsleder Anders Munch Hansen tidligere har forklaret til Fyens Stiftstidende.

Blandt elementer vil være en løbebane, der samtidig fungerer som en oversigt over de vigtigste begivenheder i Nyborgs historie. Pointen er, at afstanden mellem årstallene får den rigtige målestok. Så når to ting er sket med mange års mellemrum, vil der også være langt imellem dem på løbebanen. Og omvendt.

Selv om gravemaskinerne altså er rykket ind, venter man lidt endnu med det officielle første spadestik. Det er naturligvis corona-krisen, der endnu engang sætter sit præg på begivenhederne.

Lars Bergholdt forventer, at det første spadestik i stedet vil finde sted i maj, mens den egentlige indvielse af den nye park må vente til lige efter sommerferien.

Formanden for parkens bestyrelse, Lars Bergholdt, fik selv lov til at "prøvekøre" gravemaskinen, inden det egentlig arbejde gik i gang. Foto: Kasper Riggelsen
Arealet bag Kampsportens Hus skal blandt andet rumme en multibane og en løbebane. Begge dele vil indeholde elementer fra matematikkens verden. For eksempel vil multibanen rumme et koordinatsystem. Også en gåtabel, et regnebord og en parkourbane med tilhørende kugleramme indgår i projektet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Nyborg

Nedrevet køreledning: Ingen tog mellem Odense og Korsør

Kultur

Navnet er unikt i Danmark: Havneplads er nu opkaldt efter en dansk søhelt

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Assens For abonnenter

Slut med fitnesscenter i markant bygning: Populær privatskole har købt sukkerfabrikkens kantinebygning

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce