x
Annonce
Nyborg

Se video: Morgensang fra altaner i Nyborg

Beboerne i seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg synger morgensang og opfordrer naboerne til at være med.

Nyborg: Når dirigent og tv-vært Phillip Faber lægger for med morgensang hver morgen klokken 9 på DR1, synger beboerne i seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg med. Og de gør det ikke hver for sig hjemme i stuerne - de træder ud på altanerne, som det er set i Italien. Enkelte går også ud på fællesarealerne - alle i behøring afstand, med mindre man er mand og kone.

På den måde får de hilst, smilet og vinket til hinanden og i det hele taget en god begyndelse på dagen, synes de.

Beboerne har været i gang et par dage nu og opfordrer alle i de mange nærliggende beboelser til at være med. Jo flere, jo bedre.

I Færgelejet kan man tydeligt høre Phillip Faber - både til den daglige opvarmning af stemmerne og den endelige fællessang, og det skyldes, at en af beboerne hver morgen sørger for at slæbe en stor højttaler ud på sin altan.

Morgensang fra altanerne i Færgelejet. Foto: Anette Hyllested
Selv om solen skinner, er blæsten strid tæt ved vandet, så morgensangerne er klædt varmt på. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce