Annonce
112

Se video: Melina blev mobbet - så kom motorcyklisterne

Mobning har betydet, at otte-årige Melina fra Otterup nu er i gang med sin tredje skole. Søndag fik hun uventet besøg og støtte for at råbe de voksne op.

Otterup: Søndag middag rullede den ene buldrende motorcykel efter den anden ind på parkeringspladsen foran Otterup Idrætscenter. Da parkeringspladsen var fuld, holdt der mere end 200 maskiner parkeret og skinnede om kap med sensommersolen. Rundt omkring blev der hyggesnakket på dialekter lige fra nordjysk til sjællandsk og rygmærkerne fortalte også om en god geografisk spredning.

Så manglede kun hovedpersonen. Melina på otte år, der skulle have besøg af sine nye venner fra foreningen MC Mod Mobning.

- Det er lidt vildt, at vi er blevet så mange. Jeg ved ikke, hvordan vi får plads omme på det lille vænge, hvor familien bor, siger Susanne Riis med rynket pande og en opgivende håndbevægelse. Susanne Friis står i spidsen for motorcykelentusiasterne med de store hjerter, der er samlet i Otterup.

Løsningen bliver, at sende en lille delegation afsted for at hente Melina og hendes familie til parkeringspladsen.

Efter en skolestart med mange dårlige oplevelser, fysisk og psykisk mobning og ar på sjælen er Melina lige startet i tredje klasse på Skovløkkeskolen, hvor hun er faldet godt til og har fået nogle gode nye venner.

- De har en helt anden tilgang til det her på Skovløkkeskolen. De har taget rigtigt godt hånd om hende og Melina er allerede blevet en meget gladere og friskere pige at få hjem fra skole. Hendes to første skoleoplevelser har været hårde mentalt, så hun har været meget træt og lukket sig inde i sig selv, fortæller Fie Thøgersen, der er mor til Melina.

Det var Fie Thøgersen, der for et stykke tid siden skrev til MC Mod Mobning og selv om hendes datter nu er havnet et godt sted, så valgte motorcyklisterne at gennemføre det planlagte besøg.

- I dag skal vi nok sørge for, at Melina får en god dag og være med til at fejre, at hun har skiftet skole, lover Susanne Friis.

Annonce

MC Mod Mobning

MC mod Mobning er en gruppe af motorcyklister, som sammen kæmper imod mobning. Gruppen er organiseret på Facebook, hvor der foreløbig er 9400 medlemmer. Målgruppen er børn (indtil 16 år), som føler sig mobbet i skolen og/eller ved fritidsaktiviteter. Motorcyklerne møder op på barnets skole eller ved hjemmet, hvor barnet får en køretur bag på én af de mange motorcykler.Medlemmerne vil også prøve at lave så meget larm, "at dem som burde hjælpe dig - kan høre det.

MC'erne har besøgt Otterup en gang før

- Vi har været i Otterup før, hvor vi havde problemer med et barn på den samme skole. Dengang troede jeg egentlig, at vi havde haft en god dialog med dem. Men der er åbenbart ikke ændret på den måde, man håndterer mobning. Det synes jeg er trist. Selvfølgelig er det forældrene, der skal opdrage deres børn, men skolen er nødt til at fange sådan noget som det her i opløbet, mener Susanne Friis fra MC Mod Mobning.

Hun slår fast, at de mange motorcyklister stiller op for den mobbede - ikke imod mobberne.

- Vi kommer for at vise Melina, at hun er en dejlig pige og at vi allesammen støtter hende. For at fortælle både hende og alle andre, at mobning ikke er ok. Det skal stoppes. Det har ikke noget at gøre med at være imod mobberne. De kan dybest set ikke gøre for, at de ikke er blevet opdraget til at behandle andre mennesker ordentligt, mener Susanne Friis.

Fie Thøgersen er lykkelig for opbakningen til hendes datter.

- Melina har desværre opbygget en facade for at beskytte sig selv og hun er ikke længere den pige, der tør spørge de andre om de vil lege. Men, her på Skovløkkeskolen er hun havnet i en klasse, hvor de er fem piger og er begyndt at gå til svømning sammen med de andre i fritiden, fortæller Fie Thøgersen.

Sammen med børnene fra hendes nye klasse må Melina i dagens anledning vælge, hvad for nogle motorcykler de vil køre på, og da alle hjelme er behørigt spændt på går turen ud i den smukke sensommerdag med nogle helt specielle minder på kontoen.

Mere end 200 motorcyklister tog imod, da otte årige Melina fra Otterup blev budt velkommen af Susanne Friis (th), der er formand for MC Mod Mobning. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce