Annonce
Assens

Se video: Henrik vil redde hjerter

På Drejervænget i Assens er iværksætteren Henrik Holm-Nielsen flyttet ind med sit firma, der laver intelligente skabe til hjertestartere, der kan tjekke om hjertestarteren bliver fjernet, mister strømmen eller på anden vis bliver sat ud.

Men vi ved godt, at man ikke kigger i det skide skab hver dag, selvom man burde. Det er hele pointen med det her firma

Henrik Holm-Nielsen, direktør Cabix A/S

Cabix

Cabix A/S er en virksomhed, der producerer intelligente hjertestarterskabe, der blinker og hyler, hvis den eksempelvis opdager at hjertestarteren fjernes, temperaturen er forkert eller strømmen går.Cabix A/S er oprettet i 2015 af 52-årige Henrik Holm-Nielsen fra Torø Huse. Firmaet er støttet af Medidyne, og har indtil videre to ansatte, hvoraf den ene er Henrik Holm-Nielsens kone.

Skabene er designet og produceret i Danmark, og i 2017 sendte virksomheden de første 100 skabe af sted.

Cabix A/S bor på Drejervænget i Assens, hvor virksomheden Interacoustics tidligere lå.

Et eksempel på, at det kan være svært at læse displayet til højre på hjertestarteren, når sollyset står direkte på. Derfor kan et skab, der kan måle om hjertestarteren rent faktisk virker være løsningen. Foto: Henrik Holm-Nielsen

Assens: Et tomt skab uden hjertestarter. En anden, der var lappet med gaffatape og hang uden strøm og varme. Det var, hvad der på en ferie til Bornholm fik iværksætter Henrik Holm-Nielsen til at få den idé, der for fremtiden forhåbentlig skal sikre, at ingen kommer løbende forgæves til en hjertestarter, der ikke virker.

Den idé er i dag, tre år senere, blevet til virksomheden Cabix A/S i Assens. Her har Henrik Holm-Nielsen sammen med to tidligere kollegaer startet virksomheden, der producerer intelligente hjertestarterskabe, der lyser, blinker og giver høje lyde, hvis der er problemer med hjertestarteren i skabet.

- Jeg opdagede, at der kan være 1000 ting galt med hjertestarterne. Derfor er det ikke nok, at eksempelvis den lokale fiskeklub tjekker deres hjertestarter hver torsdag, faktisk skal man tjekke skabet hver dag, for at være sikker på, at den ikke er fjernet eller strømmen er gået, siger Henrik Holm Nielsen, og fortsætter:

- Men vi ved godt, at man ikke kigger i det skide skab hver dag, selvom man burde. Det er hele pointen med det her firma, det skulle gerne være en hjælp til at få at vide, når noget er galt, siger Henrik Holm-Nielsen.

For det intelligente skab kører hele tiden en selv-test, der måler temperaturen i skabet, om strømmen er sat til og om hjertestarteren stadig sidder i skabet. Det skal hjælpe ejerne af hjertestarteren til at opdage, hvis noget er galt.

Et eksempel på en hjertestarter, der hænger frit udenfor og ikke er beskyttet mod vind, vejr og frost. Foto: Henrik Holm-Nielsen

Rengøringsdamen tog strømmen

- Sådan noget som en hjertestarter skal bare virke. Men mange steder er problemet simpelthen, at man glemmer at tjekke den, siger Henrik Holm-Nielsen.

Og det er dét, hans skab skal gøre noget ved. Henrik har solgt hjertestartere i over ti år, og er igennem sin karriere stødt på mange steder med problemer. Blandt andet har han oplevet, at der var så dårligt skiltet, at han ikke kunne finde hjertestarteren, og at et skab stod uden strøm, så elektroderne, der sættes på brystkassen risikerede at fryse og gå i stykker. Det opdagede Henrik var tilfældet med en hjertestarter ingen havde opdaget stod uden strøm i Rønne på Bornholm, efter rengøringsdamen på kontoret var kommet til at hive stikket ud.

- De fleste gør det ikke med vilje, men man glemmer for eksempel at tjekke hjertestarteren, når den bliver hængt udenfor.

Henrik Holm-Nielsen forklarer, at et problem også kan være, at det er svært selv at mærke, om der er varme på skabet eller at se om hjertestarteren lyser grønt, når der står direkte sollys på skabet.

Henrik Holm-Nielsen har ikke selv prøvet at redde et liv med hjertemassage, men påpeger, at alle hver dag kan være med til at redde liv, hvis man sørger for at tjekke om hjertestarterne omkring en virker. Her er hans kone, Marianne, igang i produktionen, der også ligger i Assens. Foto: Laura Kold
Annonce

Drømmer om overskud

Nu er de første hundrede skabe til indendørs brug sendt af sted, og Henrik Holm-Nielsen har ansat to medarbejdere i produktionen i Assens. Nu arbejder firmaet med de sidste detaljer på et udendørsskab.

- Jeg har altid haft den der drengedrøm om at opfinde noget, og mange opfindelser kommer jo, når man opdager et problem, siger han.

Henriks eget hjerte drømmer om, at virksomheden i fremtiden bliver en overskudsforretning.

- Vi vil gerne kunne leve af det og skabe nogle flere arbejdspladser i Assens, siger han.

Henrik Holm-Nielsen har et hjerte, der brænder for at nørde med detaljen. Eksempelvis har han testet 20 forskellige slags tape, for at være helt sikker på, at det var den rigtige, der blev brugt til hans opfindelse, et intelligent hjertestarterskab. Foto: Laura Kold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce