Annonce
Nyborg

Se video fra voldsom brand: - Der var ikke et vindue uden ild bag

En ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg brød mandag aften i brand og står ikke til at redde.

Opdateret tirsdag klokken 7.40 med mere info om branden.


Af ukendte årsager brød en ældre ejendom på Gl. Vindingevej i udkanten af Nyborg mandag aften omkring 21.30 i brand.

- Det brænder så voldsomt, at det ikke står til at redde, fortæller Fyens.dk's reporter på stedet.

Ejendommen ligger tæt på det nye kvarter Ravnekærlund.

Fyens Stiftstidende har tirsdag morgen snakket med Beredskab Fyn. Her fortæller indsatsleder Stig Danielsen, at der ikke var meget at gøre, da de ankom til branden.

- Da vi ankom, var det stort set overtændt og kraftigt i brand. Bygningen var stråtækt, så stråene faldt ind i huset, og det nærede ilden. Der var ikke et vindue, uden der var ild bag, så der var ikke meget at gøre for at redde det.

For Stig Danielsen og kollegerne bestod opgaven derfor i at sørge for, branden ikke bredte sig.
- Der føg en del gnister, så der lå vores fokus. Vores opgave var at begrænse ilden, så det ikke spredte sig til det nye hus, der er ved at blive bygget bag ved, siger han.

Beboerne i huset kom ikke noget til, men formåede at komme ud af huset i tide og søge ly hos nogle naboer. Stig Danielsen har ikke selv snakket med beboerne, og han ved derfor ikke, hvordan branden er opstået.

Morgenen efter er det dog et sørgeligt syn, der møder en ved landejendommen på Gl. Vindingevej.

- Der er ikke meget tilbage. Der står lidt af ydervæggene rundt om, men alt andet er brændt væk, siger Stig Danielsen.

Annonce
Brand i stråtækt ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i stråtækt ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i stråtækt ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i stråtækt ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i stråtækt ejendom på Gl. Vindingevej i Nyborg. Foto: Stine Jessen Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce