Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Chauffør holdt i tomgang og dyttede 42 gange ved juicefabrik midt i byen - og det er langt fra første gang: - Det sker om formiddagen, i weekenderne og midt om natten

Michelle West talte 42 dyt, da en udenlandsk chauffør mandag aften kom udenfor Rynkebys åbningstid. Det er dog langt fra første gang, naboerne til juicefabrikken bliver forstyrret af gentagne dyt. Rynkeby beklager hændelsen.

Ringe: Forårs-aftensolen bagte ned på det lejlighedskompleks, Michelle West og hendes tre børn bor i.

Det var puttetid for Michelles to små tvillinger, og hun havde også tænkt selv at gå lidt tidligere i seng.

I hvert fald indtil dyttene startede.

Annonce

Kompleksets nærmeste nabo er juicefabrikken Rynkeby på Vestergade i hjertet af Ringe, og fra denne nabo lød der på kort tid intet mindre end 42 dyt fra en lastbil.

- Det var utroligt generende - både for mig og for børnene. Man vælger også først at slukke motoren, da man har dyttet 37 gange, fortæller den frustrerede mor.

Michelle West er en af de nærmeste naboer til Rynkebyfabrikken i Ringe. Her peger hun op på den bygning hun bor i, og bag træerne til venstre kan man se den grå fabriksbygning. Foto: Melissa Kjemtrup

Sandheden er, at det langt fra er første gang, at Michelle og hendes familie må lægge ører til ulidelig tuden fra lastbiler, der vil fylde vognene med juice og saft fra Rynkeby-fabrikken.

- Det er ikke noget, som pludselig er opstået. Det sker om formiddagen, i weekenderne og om aftenen omkring putte-tid. Det kan også være midt om natten, og det er særligt irriterende om sommeren, når vi har åbne vinduer, fortæller Michelle West.

Har klaget tidligere

Støjgenerne fra juice-fabrikken er også noget, Michelle West har påtalt overfor Rynkeby tidligere.

- Sidste år var jeg i dialog med dem, og det ved jeg, at en af mine naboer også var. Der sagde de, at de var kede af det, og at det ikke skulle foregå, men undskyldte det lidt med, at der var tale om udenlandske chauffører, der ventede på at få læsset lastbilerne, fortæller hun og fortsætter:

- Der lovede man, at man nok skulle gøre chaufførerne opmærksomme på, hvordan man skal gebærde sig, forklarer hun.

Vi har faktisk ikke ret meget andet at sige, at vi beklager situationen dybt.

Benjamin Ravn, Operations Manager, Rynkeby

De gentagne dyt, familien oplevede mandag aften - og flere gange siden samtalen med Rynkeby sidste år - bevidner dog, at der ikke er sket ret meget.

Derfor tog hun mandag aften emnet op igen - både i et Facebookopslag med en video, hvor man gennem lukkede vinduer kan høre, hvordan der bliver dyttet gentagne gange fra nabogrunden, men også ved at rette henvendelse til Rynkeby og Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Vi har et regulativ i kommunen om, at man ikke må holde i tomgang i mere end 1,5 minut. Hvis man gør det som privatperson, risikerer man at få en bøde. Chaufføren dyttede 37 gange, før han slukkede bilen og dyttede videre, beretter den midtfynske kvinde.

Annonce

Lover forbedring

Michelle West var i kontakt med operations manager hos Rynkeby Benjamin Ravn tirsdag. Han er utroligt ærgerlig over situationen.

- Der var tale om en chauffør, der skulle have læsset varer, og det kan man gøre 24 timer i døgnet. Hans kode til porten virkede ikke, og han valgte i den forbindelse at dytte og holde i tomgang længe, forklarer Benjamin Ravn til avisen.

Selvom det ikke var en ansat på Rynkeby, der forårsagede generne, så tager virksomheden det fulde ansvar, fortæller han.

- Vi har en række støjkrav, vi skal leve op til, når vi ligger som industri i tæt bebyggelse, og det bestræber vi os på altid at gøre, siger Benjamin Ravn og fortsætter:

- Når vi så får en hændelse, som den her, der delvist ligger udenfor vores kontrol, ærgrer det os. Det ændrer ikke på, at det er os, der er ansvarlige for, at chaufføren skulle komme her, og derfor er det selvfølgelig også os, der tager det fulde ansvar for, at det ikke skal ske igen, understreger han og tilføjer:

- Vi har faktisk ikke ret meget andet at sige, at vi beklager situationen dybt. Vi er kede af de gener, der har været, og kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre lignende i fremtiden, understreger han.

Benjamin Ravn fortæller, at man allerede har sat gang i et større arbejde for at få bedre skiltning ved portene, ligesom de også vil informere de chauffører, der kører til og fra fabrikken bedre om, hvordan de skal gebærde sig.

Selv om Michelle West er utrolig glad for den lydhørhed, hun har oplevet hos Rynkeby, har hun, som hun selv kalder det, en sund skepsis.

- Jeg har været i dialog med dem tidligere, hvor jeg ikke føler, at der er sket noget. Men jeg må sige, at jeg er mere fortrøstningsfuld denne gang. Især fordi Rynkeby fortalte, at mit opslag var årsagen til, at de fik afværget situationen i aftes, fortæller Michelle West.

Michelle West og hendes naboer håber, at Rynkeby nu vil gøre noget ved larmen. Foto: Melissa Kjemtrup
Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce