Annonce
Kerteminde

Se video af Godzilla i Kerteminde: Kæmpeklo æder havnesilo bid for bid

Første skridt i Kertemindes havneudviklingsplan blev mandag taget af en kæmpekran på 160 ton, som gik i gang med at rive FAF-siloen ned.
Annonce

Kerteminde: Mens solen var ved at stå op, og skolebørn cyklede fredsommeligt i skole rejste sig mandag morgen en gigantisk skygge på Nordre Havnekaj i Kerteminde.

En stor FAF-silo rives ned. Foto Birgitte Carol heiberg

Folk stimlede sammen på havnekajen, mens en kæmpeklo bid for bid huggede sig ind i den FAF-silo, som i generationer har tårnet sig op over byens skyline.

- Nøj, den er stor hvad, lød begejstrede udsagn fra parkerede børn, deres forældre og øvrige tilrejsende, mens betonstykker og metalrør styrtede mod jorden med bulder og brag.

Den godzilla-lignende kæmpekran, der arbejder hele ugen på opgaven, er en Hitachi 870-3 - Ultra High Demolition, som er ombygget helt specielt til at håndtere den tunge arm på 40 ton. Den er fragtet til Danmark fra Holland og vejer 160 ton med ballast.


Der er både en lille dreng inde i mig, som glæder sig over at se på den store maskine, der går amok på en bygning. Men det her symboliserer også, at vi nu får fjernet en silo, der engang lå på en havn fuld af liv og arbejdspladser, og vi nu får det liv tilbage på havnen.

Kasper Olesen (S)


Nedrivningen af den gamle kornsilo markerer første skridt i byomdannelsen på havnen, hvor der skal bygges luksushuse og lejligheder.

Borgmester Kasper Olesen (S) glæder sig over, at det projekt, der har været flere byråd undervejs, nu endelig bliver til noget:

- Der er både en lille dreng inde i mig, som glæder sig over at se på den store maskine, der går amok på en bygning. Men det her symboliserer også, at vi nu får fjernet en silo, der engang lå på en havn fuld af liv og arbejdspladser, og vi nu får det liv tilbage på havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce