Annonce
Kerteminde

Se video - Unik fynsk virksomhed får Årets Innovationspris: Udvikling af produkter er det sjoveste, man kan lave

Peter Hermansen havde sidste år besøg på virksomheden Exodraft af Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Olesen (S) og Folketingsmedlem Jan Johansen (S). Foto: Nils Svalebøg
Han gjorde Exhausto stor, han skabte PHX Innovation og Exodraft, og for det har Peter Hermansen og partner Jørgen Andersen nu modtaget Årets Innovationspris

Langeskov: Egentlig kunne Peter Hermansen, der sidste år fyldte 75, læne sig tilfreds tilbage og sige: Jeg har egentlig gjort det helt godt, så nu slapper jeg af.

Men han er ligesom ikke typen til at gå på pension. Han er fortsat i fuld gang i virksomheden Exodraft, der i en årrække har vokset sig stor i Odense, og nu er flyttet til Langeskov, hvor den kan vokse sig endnu større.


Annonce

Det er ikke nød, der driver mig og har drevet mig alle årene. Det er lyst.

Peter Hermansen


Kerteminde Kommune og Kerteminde Erhvervsforening har i år valgt at belønne Peter Hermansen og Jørgen Andersens firma Exodraft og især datterselskabet PHX innovation med Årets Innovationspris.

Til glæde for miljøet og for Kerteminde

Ved den ganske lille prisoverrækkelse, det var muligt at lave under corona-nedlukning, fortalte Jess Aagaard, formand for Kerteminde Erhvervsforening, om baggrunden for valget af PHX Innovation og Exodraft:

- I har leveret innovativ produktudvikling igennem mange år. Produkter, der er med til bedre udnyttelse af naturressourcer og skabe en renere jordklode.

Formanden lagde også vægt på valget om at flytte Exodraft fra Tietgenbyen til Langeskov.

- Vi er meget glade over, at at ejerne bag Exodraft og PHX Innovation, fam. Hermansen og Jørgen Andersen, har valgt at investere så kraftigt i kommunen. Det giver arbejdspladser, liv, bosætning  og forøget skattegrundlag, påpegede Jess Aagaard og tilføjede.

–  Jeg håber på vegne af erhvervslivet i kommunen, at det forøgede skattegrundlag blandt andet bliver brugt til at fastholde og udvide de investeringer, Kerteminde Kommune i 2020 valgte at foretage for at forbedre servicen overfor erhvervslivet.

Den kunne i disse coronatider ikke overrækkes ved en stor festlighed, således som det er sket tidligere år. I stedet har de glade givere af prisen valgt at optage overrækkelsen på en video, man i stedet kan glæde sig over.

Pris til sandkassen

Kort fortalt er både Exodraft og PHX Innovation skabt ud af den større Langeskov-virksomhed Exhausto, der blev skabt af Peter Hermansens far. Peter Hermansen solgte for nogle år siden den virksomhed, men havde i mellemtiden skabt Exodraft. Og ikke mindst havde han skabt det lille PHX Innovation, som han kalder sin sandkasse.

- Ja, griner han, - det er der, hvor jeg kan afprøve ting og ideer og se, om de kan bære.

Exodraft er netop blevet flyttet fra Odense til Langeskov, hvor PHX Innovation hele tiden har været hjemmehørende.

- Jeg er glad for at vi får prisen,  for det er jo en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet. Og nok også en anerkendelse af, at vi har flyttet fabrikken til Langeskov, siger Peter Hermansen.

- Og jeg er især glad for, at det netop er en innovationspris, for det er det, jeg altid har brændt for. Jeg har altid syntes, at udvikling af produkter er det sjoveste, man kan lave. Og så er det desuden en betingelse for at overleve i vores branche.

Peter Hermansen tilføjer, at det trods alt bliver mindre og mindre, han får udviklet i takt med at han bliver ældre. Men han er langt fra færdig med "sandkassen" PHX innovation endnu, for han kan slet ikke lade være.

- Det er ikke nød, der driver mig og har drevet mig alle årene. Det er lyst.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Middelfart For abonnenter

Christian og konen drømmer om at leve deres sidste tid tæt på familien: Udsigt til lejeboliger i yderområder giver håb

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Annonce