Annonce
Kerteminde

Se video: 35 tons tung bro blev hejst på plads i blæst og regn

Den nye bro over Munkebovej bliver indviet 13. december.
Annonce

Munkebo: Vejrguderne var ikke med folkene fra entreprenørfirmaet Danpro Steel Construction, da de lørdag aften hejste den nye bro på plads over Munkebovej.

- Vi var noget udfordrede, for det var koldt, blæsende og rigtigt træls. Men trods vind og vejr så lykkedes det alligevel, fortæller projektleder Per Gerner Sørensen.

Den 35 meter lange og 35 tons tunge bro er bygget i sektioner i Polen, samlet i Fredericia, og lørdag aften ankom den på lastbil til Munkebo.

Før arbejdet gik i gang blev Munkebovej spærret klokken 18, og derefter tog det er par timer at få kranen afbalanceret, inden den var klar til at løfte.

- Planen var, at vi skulle være hejseklar klokken otte, og så ville vi hejse mellem klokken otte og ni, siger Per Sørensen.

Den plan kom til at holde, for klokken lidt over halv ni blev broen kørt frem til kranen, spændt fast, og i løbet af cirka 20 minutter blev broen løftet op fra lastbilen, drejet en halv omgang i luften, inden den blødt blev sat på plads.

- Der var temmelig meget vind, og vi havde lige lidt problemer, da vi fik broen på tværs, og vinden kom helt forkert ind på den. Man kunne godt mærke, at så snart den kom op over træerne, der begyndte den at rykke. Men det er dygtige folk, og den kom på plads, fortæller Per Sørensen.

Annonce

Indvielse 13. december

Den nye bro erstatter den gamle bro over Munkebovej, der blev totalbeskadiget i 2018, da den blev påkørt af en lastbil, der var for høj.

Det kommer forhåbentligt ikke til at ske igen, for frihøjden under den nye bro er hævet med 43 centimeter.

Efter broen var komet på plads, gik arbejdet i gang med at sikre den.

- Vi har sat bolte i og sat søljer op, og inden vi var færdige, tror jeg klokken var tre, før vi kørte hjemad, siger Per Sørensen.

Broen er dog ikke helt klar til at blive taget i brug endnu. Der mangler stadig at blive monteret autoværn, ligesom der er en del anlægsarbejde rundt om broen.

Kerteminde Kommune forventer, at broen er helt klar til indvielse 13. december.

Det både blæste og regnede, da den nye stibro blev sat på plads lørdag aften. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce