Annonce
Rejser

Se til Skagen og Læsø fra toppen af Pikkerbakken

I slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik den nye udsigtsplatform på Pikkerbakken i Frederikshavn. Det skete i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havets overflade. I efteråret indviede kronprinsen en ny udsigtsplatform i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum.

Kigger du mod nord, kan du se Skagen, og vender du snuden mod sydøst er det Læsø, der toner frem i horisonten. Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havoverfladen, og i efteråret fik bakken en ny udsigtsplatform, der skal gøre oplevelsen endnu bedre for besøgende, der ikke er bange for højder.

Platformen er skænket som en gave til Frederikshavn i anledningen af, at byen kunne fejre 200 år som købstad. Det er fire af byens store virksomheder, Orskov, Roblon, Uggerhøj og Trigon, der står bag gaven, og i slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik platformen. Ved samme lejlighed skrev han sit navn, så det kan blive indgraveret i kongestenen, hvor også hans forfædre Frederik 8. og Frederik 9. har deres navne indgraveret.

Udsigtsplatformen har form som en miniudgave af Skagen Odde med Grenen som det yderste udsigtspunkt. Det rager derfor et stykke ud over klippeskrænten, men et beskyttende lag glas sikrer, at vuet ikke bliver en farlig oplevelse.

Platformen er støbt i beton og måler 200 kvadratmeter. Den er udstyret med et 40 kvadratmeter stort bænkanlæg formet som et bakkelandskab i forskellige niveauer. Pikkerbakken er et populært sted at blive viet, så udsigtsplatformen og bænken er blandt andet tænkt til at give bedre muligheder for at holde reception efter vielsen.

Pikkerbakken er en del af en tre kilometer lang kystskrænt, hvis historie strækker sig helt tilbage til istiden. Skrænten blev dannet, da området oplevede danmarkshistoriens landhævning.

Det er muligt at køre ad en snoet skovvej op på Pikkerbakken, men man kan også parkere ved Møllehuset og gå gennem skoven op til udsigtspunktet.

Kilde: visitfrederikshavn.dk og trigon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce