Annonce
Rejser

Se til Skagen og Læsø fra toppen af Pikkerbakken

I slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik den nye udsigtsplatform på Pikkerbakken i Frederikshavn. Det skete i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havets overflade. I efteråret indviede kronprinsen en ny udsigtsplatform i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum.

Kigger du mod nord, kan du se Skagen, og vender du snuden mod sydøst er det Læsø, der toner frem i horisonten. Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havoverfladen, og i efteråret fik bakken en ny udsigtsplatform, der skal gøre oplevelsen endnu bedre for besøgende, der ikke er bange for højder.

Platformen er skænket som en gave til Frederikshavn i anledningen af, at byen kunne fejre 200 år som købstad. Det er fire af byens store virksomheder, Orskov, Roblon, Uggerhøj og Trigon, der står bag gaven, og i slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik platformen. Ved samme lejlighed skrev han sit navn, så det kan blive indgraveret i kongestenen, hvor også hans forfædre Frederik 8. og Frederik 9. har deres navne indgraveret.

Udsigtsplatformen har form som en miniudgave af Skagen Odde med Grenen som det yderste udsigtspunkt. Det rager derfor et stykke ud over klippeskrænten, men et beskyttende lag glas sikrer, at vuet ikke bliver en farlig oplevelse.

Platformen er støbt i beton og måler 200 kvadratmeter. Den er udstyret med et 40 kvadratmeter stort bænkanlæg formet som et bakkelandskab i forskellige niveauer. Pikkerbakken er et populært sted at blive viet, så udsigtsplatformen og bænken er blandt andet tænkt til at give bedre muligheder for at holde reception efter vielsen.

Pikkerbakken er en del af en tre kilometer lang kystskrænt, hvis historie strækker sig helt tilbage til istiden. Skrænten blev dannet, da området oplevede danmarkshistoriens landhævning.

Det er muligt at køre ad en snoet skovvej op på Pikkerbakken, men man kan også parkere ved Møllehuset og gå gennem skoven op til udsigtspunktet.

Kilde: visitfrederikshavn.dk og trigon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce