Annonce
Rejser

Se til Skagen og Læsø fra toppen af Pikkerbakken

I slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik den nye udsigtsplatform på Pikkerbakken i Frederikshavn. Det skete i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havets overflade. I efteråret indviede kronprinsen en ny udsigtsplatform i forbindelse med byens 200 års købstadsjubilæum.

Kigger du mod nord, kan du se Skagen, og vender du snuden mod sydøst er det Læsø, der toner frem i horisonten. Pikkerbakken syd for Frederikshavn tårner sig 71 meter over havoverfladen, og i efteråret fik bakken en ny udsigtsplatform, der skal gøre oplevelsen endnu bedre for besøgende, der ikke er bange for højder.

Platformen er skænket som en gave til Frederikshavn i anledningen af, at byen kunne fejre 200 år som købstad. Det er fire af byens store virksomheder, Orskov, Roblon, Uggerhøj og Trigon, der står bag gaven, og i slutningen af september sidste år indviede Kronprins Frederik platformen. Ved samme lejlighed skrev han sit navn, så det kan blive indgraveret i kongestenen, hvor også hans forfædre Frederik 8. og Frederik 9. har deres navne indgraveret.

Udsigtsplatformen har form som en miniudgave af Skagen Odde med Grenen som det yderste udsigtspunkt. Det rager derfor et stykke ud over klippeskrænten, men et beskyttende lag glas sikrer, at vuet ikke bliver en farlig oplevelse.

Platformen er støbt i beton og måler 200 kvadratmeter. Den er udstyret med et 40 kvadratmeter stort bænkanlæg formet som et bakkelandskab i forskellige niveauer. Pikkerbakken er et populært sted at blive viet, så udsigtsplatformen og bænken er blandt andet tænkt til at give bedre muligheder for at holde reception efter vielsen.

Pikkerbakken er en del af en tre kilometer lang kystskrænt, hvis historie strækker sig helt tilbage til istiden. Skrænten blev dannet, da området oplevede danmarkshistoriens landhævning.

Det er muligt at køre ad en snoet skovvej op på Pikkerbakken, men man kan også parkere ved Møllehuset og gå gennem skoven op til udsigtspunktet.

Kilde: visitfrederikshavn.dk og trigon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce