Annonce
Fyn

Se Thomas Banke i Dagbladet Live i aften

Thomas Banke deltager i Dagbladet Live i aften, hvor han vil blive interviewet af Dagbladets journalist Nana Hanghøj, der var den første til at skrive om eks-borgmesterens misbrug og fald.Arkivfoto

Fredericia: Tidligere borgmester Thomas Banke har i den grad været i vælten den seneste uge efter lanceringen af hans bog "Borgmester på stoffer".

Her fortæller Thomas Banke historien om det morfin-misbrug, der satte en brat stopper for hans borgmester-periode og sendte ham ud på en social deroute.

I aften stiller Thomas Banke op i Dagbladet Live på Fredericia Dagblad, hvor han vil fortælle mere om bogen, borgmester-perioden og svare på spørgsmål.

Arrangementet er kun åbent for abonnenter af Fredericia Dagblad, men alle får mulighed for at følge via Facebook.

Fra klokken 18.45 vil der på Fredericia Dagblads Facebook-side være live-sending fra arrangementet, hvor brugerne får mulighed for at stille spørgsmål til Thomas Banke, som også besvarer spørgsmål fra publikum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce