Annonce
Kerteminde

Se tegningerne: Munkebo Bycenter får lejligheder fordelt på fire-etagers højde

Sådan ser Munkebo Bycenter ud i dag. Fotografiet er taget for Munkebo ApS.

Ejerne af Munkebo Bycenter har for alvor sat fart i ombygningen af det gamle bycenter, og hvis alt går som smurt, bliver der bygget tre etagers lejligheder oven på bycentrets stueetage.

Munkebo: Munkebo Bycenter har længe skreget på nye tiltag og forandringer, der skulle puste liv i det, der er kendt som Danmarks første bycenter.

Og nu er tegningerne på plads.

I februar kom det frem, at Munkebo Bycenter var blevet overtaget af nogle nye ejere, nemlig Munkebo ApS. Og forandringerne kom hurtigt.

Siden dengang har ejerne skænket Munkebo og bycentret en ny, robust legeplads, og for et par uger siden blev det gamle, stråtækte hus, der stod ved centeret, jævnet med jorden.

Nu er tegningerne for resten af bycentret kommet, og hvis alt glider nemt med lokalplanerne, kan beboerne i Munkebo se frem til et helt forandret bycenter.

Annonce
Sådan kommer Munkebo Bycenter til at se ud fremover, hvis alt går efter planen. Det er Anders Sunke, der står bag tegningerne af det nye center.

Et, to, tre eller fire værelser

Allan Jørgensen, der er medejer af de nye bycenter, fortalte i februar, at der kom til at være lejligheder på den allerede eksisterende førstesal, der var over noget af bycenteret. Men det mål er siden hen blevet opgraderet.

Bycenteret står nu til at få lejligheder over hele bycentret, og de kommer godt op i højden.

- Vi bygger lejligheder til og med tredje etage, fortæller Allan Jørgensen, og derved får bycenteret i alt fire etager.

De nye ejere estimerer, at det vil give 120-130 nye boliger til Munkebo. Hvilken slags lejligheder, der kommer til at være tale om, kan endnu ikke klarlægges, fordi der først skal laves en analyse af behovet. Men flere af de nye lejligheder vil få en udsigt ud over vandet.

- Det er endnu ikke fastlagt, om det bliver med et, to, tre eller måske fire værelser. Så langt er vi ikke endnu.

For de nye ejere handler byggeriet også om at skabe noget, der skal give Kerteminde konkurrence.

- Vi blev enige om, at vi ville lave noget, der sparkede røv. Det skulle ikke bare være et stillestående projekt, og så skulle det være noget, der kunne bringe Munkebo ud af skyggen af Kerteminde.

Bycenteret er ikke fredet - men det er træerne foran derimod i følge Allan Jørgensen. Derfor bliver de også stående. Foto: Birgitte Søe

Rød og grå facade

Og ejerne har også nok plads til det nye projekt.

14.000 kvadratmeter ligger de inde med at kunne bygge på, hvis alt går, som det skal. Det skal udnyttes.

Bag centret ved siden af parkeringspladsen ligger i dag en grøn græsplet med birketræer. Men når først byggeriet går i gang, vil græspletten ligge under en L-formet bygning, hvor der også skal være lejligheder til og med tredje etages højde. Men de nye ejere er ikke bange for at inddrage grønne områder til bygninger.

- Vi kan ikke undgå, at der bliver fældet nogle træer, når man starter sådan et projekt som det her, forklarer Allan Jørgensen.

- Der bliver lavet nogle grønne områder oppe i højden lige ud for lejlighederne i stedet, ligesom der kommer til at være altaner.

Men selvom der inddrages græspletter og fældes træer i processen, har Munkebo ApS hele tiden haft lokalhistorien i tankerne.

På tegningerne for det nye center kan det ses, at den røde bycenterfacade får selskab af en grålig facade.

- Det skal signalere den vigtige industrielle historie, der er for området, forklarer Allan Jørgensen.

Samtidig vil der stadig være butiks- og caféliv i stueetagen for fremtiden.

Indgangen til Munkebo Bycenter vil se helt anderledes ud inden for de kommende år, hvis alle planerne går igennem. Foto: Birgitte Søe

Ingen café i det hvide hus

Det skabte også debat, da det hvide stråtækte hus, der var ældre end selve bycentret, skulle jævnes med jorden, men i følge Allan Jørgensen havde de ikke andet valg.

- Vi kunne ikke bruge huset til det, man må bruge det til. Det blev det afgørende.

Selvom debatten også affødte forslag om både kontorliv og café, var det ikke muligt.

- Du ville ikke kunne drive café i det lille hus på grund af brandfaren, og det var heller ikke indrettet til hverken det ene eller det andet. Vi havde kun ét valg, og det var at få det fjernet.

Indtil videre kan beboerne i Munkebo se frem til, at der kommer en fin, grøn græsplet, hvor huset før har ligget, men det bliver ikke ved med at være sådan.

- Der kommer også til at ligge lejligheder her, fastslår Allan Jørgensen.

Det projekt gør til gengæld, at ejerne inden for den kommende tid skal bruge penge på at få flyttet den helt nye legeplads ti meter længere hen mod Spar-købmanden, men den udfordring bliver også taget i strakt arm.

- Det er selvfølgelig lidt komisk, den skal flyttes, når den lige er blevet bygget, men det er for at gøre plads til byggerierne.

Inden byggerierne for alvor kan komme i gang, og der skal sættes pæle i jorden, skal lokalplanerne først vedtages.

Her kan man spotte den blå himmel over centeret, men for fremtiden skal man måske kigge lidt mere op, da der kommer til at ligge lejligheder oven på bycenteret. Foto: Birgitte Søe
På den grønne græsplet bag bycenteret bliver der også bygget lejligheder. Foto: Birgitte Søe
Der er allerede begyndt at komme små nye butikker. Både Blomster & Garn og køreskolen, A2B, er åbnet inden for de sidste uger. Foto: Birgitte Søe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce