Annonce
Indland

Se tallene her: Ministres løn er netop steget knap 42.000 kroner om året

Penge danske kroner

Vederlaget til regeringens ministre er pr. 1. april steget 3,5169 procent.

Samtidig med, at et borgerforslag om at begrænse ministres fordelagtige pensionsvilkår rundede 50.000 underskrifter og dermed blev sikret behandling i Folketinget, steg ministrenes årlige løn knap 42.000 kroner.

Ministres løn består af et årligt grundbeløb, som pr. 1. april 2018 steg fra 1.185.965 kroner til 1.227.675 kroner.Statsministeren får 125 procent af grundbeløbet, dvs. Lars Løkke Rasmussens løn er pr. 1. april i år steget fra 1.482.457 kroner til 1.534.593 kroner.

Udenrigsministeren (Anders Samuelsen) og finansministeren (Kristian Jensen) samt den minister, der er nummer to i statsrådsrækkefølgen - det er p.t. udenrigsministeren - får 110 procent af grundbeløbet, hvilket pr. 1. april i år 1.350.442 kroner. De øvrige ministre får grundbeløbet på 1.227.675 kroner.

En minister, der også er medlem af Folketinget, får fratrukket sit folketingsvederlag fra ministervederlaget. Man får altså ikke løn både som folketingsmedlem og som minister.

Pr. 1. april 2018 er folketingsmedlemmers grundvederlag på 660.801 kroner om året plus et omkostningstillæg på 61.471 kroner (81.961 kroner for medlemmer valgt i Grønland eller på Færøerne).

Annonce

Eftervederlag til ministre

Når en minister fratræder, har vedkommende ret til eftervederlag i op til tre år. Eftervederlaget svarer til den ministerløn, som vedkommende senest fik som minister.

Længden af ministertiden afgør, hvor længe den tidligere minister kan få eftervederlag. Det udbetales i en periode svarende til halvdelen af det antal hele måneder, som vedkommende senest har været minister - dog minimum i seks måneder og altså højst i tre år.

Hvis den tidligere minister får eksempelvis grundvederlag, eftervederlag eller egenpension som folketingsmedlem eller løn, rådighedsløn, ventepenge eller pension som tjenestemand, modregnes det i minister-eftervederlaget.

Pension til ministre

Efter et års funktionstid som minister er vedkommende berettiget til livslang ministerpension, som udbetales, når vedkommende er fyldt 60 år. Pensionen svarer til den pension, som en statstjenestemand på skalatrin 49 får.

Den beregnes på grundlag af pensionsalderen, der bestemmes af den samlede funktionstid som minister.

Du kan se flere detaljer om ministerpension her.

Pensionen begynder på 78.191 kroner årligt, efter at man er gået på pension. Beløbet stiger, for hvert år man forbliver minister.

Ministrenes løn er reguleret i lov om vederlag og pension m.v. for ministre.


Kilde: Statsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce