Annonce
Middelfart

Se sydkoreansk mesterværk i Nørre Aaby: Biffen inviterer indenfor til oscarvindende ekstrafilm

Nørre Aaby Bio viser den oscarvindende sydkoreanske film "Parasite" i starten af april. Arkivfoto: Lasse Hansen

Nørre Aaby: Bedste film, bedste internationale film, bedste instruktør og såmænd også bedste originale manuskript. Den sydkoreanske film Parasite høstede Oscar-statuetter for et godt ord, da Oscarshowet 2020 blev afholdt i begyndelsen af februar.

Filmen vandt som den første ikke-engelsksprogede film nogensinde i kategorien "Bedste Film", og søndag 5. april kan den opleves i Nørre Aaby Bio.

Filmen illustrerer verdenssituationen kogt ned til to familier - den fattige Kim-familie, der bor i en kælder for enden af en gyde - og den rige Park-familie, der bor i en stor arkitekttegnet villa. Seerne indvies i livet i den fattige familie, som må leve som parasitter, men det hele vendes på hovedet mod slutningen af filmen. Og sikke en slutning - biografen lover, at der er noget at glæde sig til.

Filmen er den sidste af de tre ekstrafilm, biografen har vist i løbet af foråret. Billetter til film bestilles på nraabybio.dk - find dato og film og klik på 16.30, lyder meldingen fra biografen.

Filmen vises 5. april klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce