Annonce
Nyborg

Se sjældne blomster ved Slipshavn

Signe Nepper Larsen viser på De vilde Blomsters Dag rundt på Slipshavn. og det er ikke første gang, for dette arkivfoto er netop taget på strandengene på Slipshavn. Arkivfoto: Sonnich Jensen

Nyborg: Strandengene på Slipshavn rummer en helt særlig naturtype med mange spændende blomster og planter.

Dem kan man blive mere klog på ved at møde op til De vilde Blomsters dag, der arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening. Det foregår søndag den 16. juni klokken 10-12 på Slipshavn.

Naturfredningsforeningen opfordrer til at deltagerne tager terrængående fodtøj på og gerne en bog om Danmarks flora. Forsamlingen bliver kyndigt vejledt af botaniker Signe Nepper Larsen, som vil guide i at se naturen fra neden.

Signe Nepper Larsen har gennem mange år afholdt lignende ture for Danmarks Naturfredningsforening og for Dansk botanisk forening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce