Annonce
Erhverv

Se Odense fra luften: Gode råd kommer ovenfra

Sky Level rådgiver ikke bare om droner - de flyver også med dem. Og når dronerne går i luften, har de ofte tunge ting med om bord. Her et stativ til håndtering af kameraer. Foto: Robert Wengler.
  • Sky Level har specialiseret sig i at rådgive virksomheder og myndigheder om mulighederne i droneindustrien, men samtidig løser det blot to år gamle firma gerne operationelle opgaver - også selv om de aldrig er prøvet før.

360° video: Se Odense fra luften - træk selv rundt i videoen og vælg din egen vinkel.

Med adresse på Lufthavnsvej i Beldringe hjælper Sky Level virksomheder med at bruge droner. Blandt opgaverne er en 360 graders optagelse af Odense set fra luften. Her tester Anders Olsen resultatet på sin mobiltelefon. Foto: Robert Wengler.
Det handler om at holde udgifterne i ro. Ikke mindst for en nystartet virksomhed. - I stedet for at købe et whiteborad, har vi valgt at bruge cardboard. Vi havde i forvejen masser af papkasser stående. De kan sagtens bruges som tavle, og så slipper vi også for at købe de specielle tuscher, siger Anders Olsen. Foto: Robert Wengler.

Inspektion af bygninger, opmåling af vandløb, marker eller byggepladser. Det er blot nogle af de opgaver, hvor droner kan anvendes i hverdagen. Branchen udvikler sig konstant, og det går stærkt. Men når mulighederne hele tiden bliver større, så kan det også være svært at navigere i - både for virksomheder og offentlige myndigheder.

Den opgave har tre iværksættere sat sig for at løse. Sammen har de for knap to år siden stiftet virksomheden Sky Level, der holder til på Lufthavnsvej i Beldringe, hvor dronecentret UAS Test Centre også har til huse.

Siden 1. august er nummer to af de tre ejere begyndt at arbejde på fuld tid i virksomheden, der deltager i start up-kategorien ved årets udgave af EY Entrepreneur of the Year.

- Branchen er nået til et punkt, hvor både droner og hardware fungerer. Men tingene udvikler sig hele tiden, og det begynder for alvor at give mening, efterhånden som vi får software til at behandle alle de data, som dronerne samler sammen, siger Anders Olsen, der har fået titlen som direktør i Sky Level, der blev stiftet i november 2014.

Sælger begyndte på fuld tid

Salgarbejdet håndteres hovedsageligt af Jonas Cort Pedersen, der som den første lagde al sin arbejdstid i virksomheden, der har blandt andet har løst opgaver for Lindø Industripark, entreprenørfirmaet MT Højgaard, adskillige kommuner og ejendomsselskabet Civica.

Med en kombination af droner og en fjernstyret robot har firmaet jaget plagsomme måger i boligkvarterer, inspiceret ejendomme sammen med Odense Havn og taget billeder fra luften for musikfestivalen Tinderbox.
Senest har Sky Level lavet en anderledes 360 graders optagelse af Odense fra luften.

Med sin mobiltelefon eller musen på en computer, kan man selv dreje kameraet i den retning, man ønsker, mens filmen afspilles. Kunden var Odense Kommune, og selv om den slags løsninger ikke er lavet før, så tog iværksætterne opgaven ind.

- Det er en ting, der aldrig er lavet før. Men egentlig har det handlet om at kombinere eksisterende værktøjer og teknologier, siger Anders Olsen og fortsætter:

- Vi vil ikke skabe en virksomhed, hvor det kun handler om store biler og mange penge. For os er det lige så vigtigt at skabe en arbejdsplads, hvor vi både kan lege og være kreative, mens vi er på arbejde.
Og i den kontekst passer opgaven for Odense Kommune perfekt. For hvordan får man dronen til at lave 360 graders optagelser i en fornuftig kvalitet, mens den svæver rundt i luften?

- Kan man overhovedet det, lyder det retoriske spørgsmål fra den 29-årige medstifter af Sky Level.

Løsningen blev et 3D-printet beslag, der som en gyro kunne holde kameraet nogenlunde vandret, mens dronen svævede rundt over den indre by.

Annonce

Vil ikke være sure

Det er et godt eksempel på, hvordan legen kommer ind i billedet, selv om Sky Level også lever af at rådgive og forklare virksomheder om droneteknologiens hastige udvikling og alle de andre barrierer, som altid dukker op i en ny branche.

Alene det at sætte sig ind i de love og regler, der eksisterer på området, kan for mange virke som en uoverskuelig opgave. Men sådan ser de ikke på verden hos Sky Level.

- Det handler om at se mulighederne i stedet for begrænsningerne. Tingene udvikler sig nærmest eksponentielt, og derfor vil der konstant dukke nye muligheder op.

- Nogle ser reglerne som en byge af restriktioner, men vi vælger at se positivt på det og operere ud fra de muligheder er. Hvis vi skal gå og være sure på nogle djøf’ere inde i Trafikstyrelsen, så ender vi også med at gå sure på arbejde. Og det var jo ikke det, der var filosofien, da vi startede for os selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce