Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Så blev Ninas vejhul lappet

Sammen med Faaborg-Midtfyn Kommunes vej-afdeling rykkede avisen ud for at lappe det værste vejhul i kommunen.

I løbet af de seneste uger har læsere kunnet sende billeder af vejhuller til avisen. Og i dag, torsdag, kørte avisen og kommunens vej-afdeling sammen ud for at lappe det værste hul i vejen.

Det skete på Kasbækvej lidt uden for Nr. Broby, hvor læseren Nina Wellejus havde tippet os om nogle huller i vejkanten.

Udover at lappe hullet tog vi også en snak med blandt andet afdelingsleder i Natur og Trafik Ole Tyrsted Jørgensen og formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen fra Venstre.

Se videoen herunder.

Med den journalistiske kampagne Vores veje sætter avisen fokus på trafik og trafiksikkerhed. Har du et spørgsmål, som du mener, avisen bør undersøge, kan du stille det herunder.

Annonce
- Fantastisk, siger Nina Wellejus til, at huller nu er blevet lappet. Foto: Ane Johansen

 

Et af hullerne i vejkanten bliver lappet. Foto: Ane Johansen

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce